Sadettin Saran, Gençlere Tavsiyelerde Bulundu

Medicana International İstanbul Hastanesi ve Yaşam Dergisi işbirliğinde her ay düzenlenen ’Yaşam Tadında Aylık Buluşmalar’ etkinliğine, başarılı işadamı Sadettin Saran katıldı. Katılımcılarla spor, eğitim ve iş hayatı sohbeti gerçekleştiren Sadettin Saran, hasta ve hasta yakınlarına moral verdi ve sorularını yanıtladı.

Sadettin Saran, Gençlere Tavsiyelerde Bulundu


Her ay düzenli olarak gerçekleştirilen, toplumun önde gelen isimleri ve ünlülerini konuk eden ’Yaşam Tadında Aylık Buluşmalar’ etkinliğine başarılı İşadamı Sadettin Saran konuk oldu. Medicana International Hastanesi konferans salonunda, Yaşam Dergisi işbirliği ile gerçekleştirilen etkinliğe işadamı ve Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, Beylikdüzü Belediyesi Başkan Vekili Ömer Şatır, Medicana International İstanbul Hastanesi Genel Müdürü Dr. Ulvi Ünal, Prof. Dr. Necmettin Kutlu, hastane yöneticileri, doktorları ve çok sayıda davetli katıldı.

Sağlık hizmetinin yanı sıra hasta ve refakatçilerine, kültür sanat buluşmalarıyla moral vermek, farkındalık oluşturmak için düzenlenen etkinlik, katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü. Saran, katılımcılara kendi hayatından örnekler anlatı ve gençlere nasihatlerde bulundu. Saran, özellikler annelere seslenerek; çocuklarını üniversite sınavı zamanında spordan alıkoymamaları konusunda uyarılarda bulundu.

Etkinlik öncesi konuşan işadamı Sadettin Saran, "Hastanenin davetlisi olarak geldik. Hasta yakınlarına sporla ilgili açıklamalar yapmak istiyorum. Spor benim için çok önemli. Sporun hayatımızdaki yeri ile ilgili, sporun getirdikleri ile ilgili ve birazda beslenme ile ilgili açıklamalar yapmak için katılıyorum. Gençler hep örnek olmaya çalışıyorum; ben yaptım, sizde yapabilirsiniz diye. İnşallah bizden çok daha iyisini yaparlar’’ dedi.



"Kimsenin, hayallerinizi kırmasına müsaade etmeyin"

Spora annesinin teşvik ettiğini dile getiren ve etkinlikte bulunan gençlere seslenen Saran, "Sanat, müzik ve resim yapma gibi kabiliyetim yoktu. Ben hedeflerimi gerçekleştirdim. Ben yaptım, sizde yaparsınız. Kimsenin, sizin hayallerinizi kırmasına müsaade etmeyin. Burada annelere bir mesaj vermek istiyorum; üniversite sınavı zamanı geldiğinde anneler, çocuklara sporu bıraktırıyor. Sadece derslerine konsantre olun diyor. Ben bunu çok yanlış buluyorum. Çocuğumuzu hayata böyle alıştıramayız, bu doğru değil. Hayat bir zaman yönetimidir. Önceliklerini belirleme önemli. Annenizle, babanızla, eşinizle ilgileniyorsunuz ve kendinize zaman ayıracaksınız. Bunların hepsi zaman yönetimi. O yüzden çocukları genç hayatta bunlara alıştırmak lazım. Her şeyi zamanında iyi yapabilmek, nerede nasıl fedakarlık yapılması gerektiğini öğrenmeleri gerek’’ şeklinde konuştu.



Saran’ın, gençlere etkinlikte verdiği nasihatlerin bazıları şöyle: "İyi ve şerefli bir hayat yaşayın. Yaşlandığınızda ve dönüm geçmişe baktığınızda ikinci kez keyif alın. Sevgisiz güç, bizi zorba ve despot yapar. Sevgi dolu bir ev, hayatımızın temelidir. Sakin ve düzenli bir ev oluşturmak için elinizden geleni yapın. Hayattaki en önemli karar, evleneceğiniz kişinin kim olduğudur. Evlenmeden önce en az 6 ay nişanlı kalın. Çocuğuna güzel şeylerden zevk almasını öğreten, ona büyük bir servet bırakmış olur. Başarınızı ona ulaşmak için nelerden vazgeçtiğinizle yargılayın. Başarıya giden bir asansör olmadığını ve tırmanmak gerektiğini unutmayın. Merdivenden çıkarken akıtmadığın ter, inerken gözyaşı olarak döner. Hayatı gereğinden fazla ciddiye almayın. Geniş ve rahat olun. Ölümün dışında hiçbir şey göründüğü kadar önemli ve acil değildir. Düştüğünüzde değil, pes ettiğimizde kaybederiz".

"Hastalarımızın sadece tedavi yönüyle değil, aynı zamanda sosyal yönüyle de ilgiliyiz"

Etkinlik hakkında bilgi veren Medicana International İstanbul Hastanesi Plastik Rekonstrüktif Estetik Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Necmettin Kutlu, "Hastane grubu olarak sadece hastalarımızın tedavi yönüyle değil, aynı zamanda sosyal yönüyle de ilgiliyiz. Onlarla her açıdan bütün olmayı amaçlıyoruz. Bu nedenle değişik zamanlarda ülkemizin yetiştirdiği nadide insanları konuk edip hastalarımız ve misafirlerimizle buluşturup bir söyleşi yapıyoruz. Paylaşımı, insanlarla buluşturan şekilde yapmaya gayret ediyoruz. Sadettin Saran, Türkiye çapında tanınmış ve önemli bir kişilik. Yurtdışında önemli başarılarıyla kendisini kanıtlamış bir kişi. Kendisinin azim dolu, iradeli ve vizyon sahibi. Yapısını daha iyi tanımak ve hastalarımızı, kendileriyle buluşturup belki çocuklarımıza idol haline dönüştürebilecek" diye konuştu.

Kaynak: İHA