NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı İkinci Gününde

Brüksel’de dün başlayan NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı ikinci gününde devam ediyor.

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’nın ikinci gününde, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg yaptığı açıklamada, “NATO-Gürcistan Komisyonu için çok yapıcı bir toplantı yaptık. NATO, Gürcistan’ın Avrupa-Atlantik güvenliğine, özellikle de Gürcistan ordusunun yüksek vasıflı erkek ve kadına hizmetlerine yaptığı katkılardan dolayı minnettar. Birçok NATO üyesi asker Gürcistan’da eğitim alıyor ve sonrasında Afganistan’da görev yapıyor. Afgan halkı için daha istikrarlı bir gelecek inşa etmeye Gürcistan hükümeti yardım ediyor” dedi.

“Rusya’nın Abhazya ve Gürcistan’ın Güney Osetya bölgeleriyle olan ilişkilerinin derinleşmesinden endişe duyuyoruz” diyen Stoltenberg, “Rusya’yı bu bölgelerin tanınmasını sona erdirmeye ve güçlerini Gürcistan topraklarından çekmeye çağırıyoruz. Ayrıca, Gürcistan’ın silahlı kuvvetlerini modernize etme yönündeki başarılı çabaları da dahil olmak üzere reform yolunda devam ettiği ilerlemeyi tartıştık. NATO-Gürcistan Komisyonu Toplantısı’nda, NATO standartlarını yakalama noktasında önemli mesafe kat eden Gürcistan’a olan ’güçlü desteğimizi’ tekrar vurguladık” diye konuştu.

Gelecek Temmuz ayı zirvesinde Gürcistan ile NATO’nun üzerinde çalışması gereken konular arasında ise savunmayı güçlendirme, ülkeler arası diyaloğu iyi bir şekilde devam ettirme ve Doğu Avrupa’daki ortakları desteklemeye devam etme olduğu ifade edildi.
Kaynak: İHA