Milletvekili Ilıcalı, Şoförleri Dinledi

AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı Erzurum Şoförler Odası Başkanı ve yöneticileriyle bir araya geldi. Ilıcalı, şoför esnafının yaşadığı bazı sorunların çözümü için Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şaban Atlas İle görüştü.

Milletvekili Ilıcalı, Şoförleri Dinledi
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Şoförler Odasında Başkan Rasim Fırat, Şoförler Odası Başkanı Yücel Karakaya ve yönetimiyle bir araya geldi. Milletvekili Ilıcalı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisinde söz alarak Şoförler Gününü kutladığını belirten Başkan Karakaya "Mecliste ilk kez Şoförler Günü kutlandı, buda Sayın Vekilimiz Mustafa Ilıcalı sayesinde oldu. Bundan sonra inşallah her yıl meclisimizde, odalarımızda ve federasyonumuzda bu kutlamalar yapılır" dedi.

"Korsan Araçlar Hak Gaspı Yapıyorlar"

Şoförlerin Erzurum’da yaşadıkları en büyük problemlerden birinin; başka illerden gelen araçların, toplu taşımacıların hatlarına girip yolcularını alarak yüzde 20’lik bir yolcu kaybına uğradıklarını belirtmeleri üzerine Milletvekili Ilıcalı, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şaban Atlas ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ile görüştü.

Şoförlerin, plakalarını tespit ettikleri il dışından gelen korsan araçlarla mücadele edemediklerini söyleyen Ilıcalı, "Esnafımızın büyük bir sorunu var. Taşıma yönetmeliğine aykırı hareketler yapılıyor. Diğer illerden gelen toplu taşımacılar şehrimizdeki hatları hiçe sayıp merkeze kadar giriyorlar. Bu konuyu 2 senedir dile getiriyorum ancak bir türlü çözüme kavuşmuyor. Esnafımız mağdur oluyor. Zaten ortada çok büyük bir kazanç yok. Bu konuda sizlerden destek bekliyoruz. Bu durumun hak gaspına giriyor. Acilen önlem alınması gerekiyor" diye ifade etti.

"Sizin Mağdur Olacağınız İşte Ben Olmam"

Erzurum’da hayata geçirilecek olan tramvay projesi konusunda şoförlerin sorularını yanıtlayan Ilıcalı "Sizin mağdur olacağınız bir işte ben zaten olmam." diye sözlerine başlayarak "Bizler bu projeleri yaparken esnafımızı mağdur etmeyecek şekilde, gerekli işletme modellerini kuracağımızı ve buna göre tedbirler alacağımızı bilmenizi isterim. Geçmişte birçok şehirde bu konularda çalışmış proje üretmiş esnafın güvenini kazanmış bir kişi olarak kendi hemşehrileriminde mağdur edilmeyeceğini, esnafımız bana, milletvekillerimize, hükümetimize ve belediyelerimize güvensinler. İlerleyen durumlarda daha ayrıntılı projeler hazırlayarak yeni işletme modelleri önerileri getirerek mutlaka esnafımızın görüşünü alacağız" dedi.

Bir taraftan konforlu ve güvenli taşımacılık sağlarken diğer taraftan esnafın asla mağdur edilmeyeceğinin altını çizen Ilıcalı, inşaat esnasında da yaşanabilecek sıkıntıları en aza indirecek şekilde gerekli planlamaların yapılacağını ve bu yönde konunun takipçisi olacağını vurguladı.
Kaynak: İHA