MHP'li Tor Açıklaması '2018 Yılında Asgari Ücret Net Bin 800 Liradan Aşağı Olmamalıdır'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, "Toplumsal huzurun daha fazla bozulmaması için 2018 yılında asgari ücret net bin 800 liradan aşağı olmamalıdır" dedi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen MHP’li Tor, 2016 yılında asgari ücretin net bin 300, 2017 yılında ise yüzde 7.9 artarak bin 400 lira olduğunu hatırlatarak, "Asgari ücretli yüzde 5 kaybetmiştir. Asgari ücrette ciddi artışlar sağlanmadı, bu da enflasyon rakamlarıyla ortaya çıkmış durumda" ifadelerini kullandı.

2018 yılında da enflasyonun devam edeceğini belirten Tor, "2018’de asgari ücretin yüzde 20’nin üzerinde artırılması gerekir. Bu yapılmadığı takdirde gelir dağılımı, asgari ücretle çalışanlar bakımından aleyhlerine daha da bozulacaktır. 2017 sonu itibarıyla banka kredileri, kredi kartı ve ikisini birden borçlarını ödeyemeyenlerin sayısının 1 milyonu bulacağı dikkate alındığında asgari ücretlinin satın alma gücündeki kayıpları, özellikle de düşük gelir gruplarına etkilerini telafi edici bir tespit yapılmadığı takdirde, borcunu ödeyemeyenlerin sayısı milyonu da aşacaktır. Toplumsal huzurun daha fazla bozulmaması için 2018 yılında asgari ücret net bin 800 liradan aşağı olmamalıdır" değerlendirmesini yaptı.

Tor, Rıza Sarraf ile ilgili soru üzerine ise, "Rıza Sarraf’la rüşvet ilişkisine girenlerin Türkiye’de yargılanması gerekiyor. Hükümetin bu yolu açması lazım" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA