'Mehmetçik Kudüs'e Diye Slogan Attılar

Amasya’da Türkiye Gençlik Vakfının (TÜGVA) ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma planını protesto etmek amacıyla düzenlediği basın açıklamasında “Mehmetçik Kudüs’e” şeklinde slogan atıldı.

'Mehmetçik Kudüs'e Diye Slogan Attılar
Şeyhcui Camisi avlusunda yapılan açıklamada toplananlar arasından bir grup “Mehmetçik Kudüs’e” diye seslenip ardından tekbir getirdi. AK Parti İl Başkan Yardımcısı Fikri Gevrek, Memur-Sen İl Temsilcisi Recep Eliaçık ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Kerem Camcı’nın da katıldığı açıklamada TÜGVA adına söz alan Yasin Kuloğlu, “Bir yandan gönül coğrafyamıza ölümler yağdırılırken bir yandan kutsallarımız çiğnenip topraklarımıza el uzatılmaktadır. Hadsizliğin, saldırganlığın ve hukuksuzluğun geldiği son nokta olarak Siyonizm’in bu devirdeki kullanışlı piyonu Trump aracılığıyla ilk kıblemiz Kudüsümüzü işgalci İsraillilerin siyonist emelleri doğrultusunda başkent ilan etme cüretinde bulunmuşlardır” dedi.

Kuloğlu, “Filistin dar bir coğrafyada bulunan bir takım insanların meselesi değil tüm İslam aleminin namusudur. Celladından diz çöküp af dileme gafletinden kurtulunuz. Dünya var oldukça yeryüzü bizimdir, Kudüs bizimdir” diye konuştu.

Açıklamanın sonunda dua edildi.
Kaynak: İHA