Kütahya'da Termal Tesislere Yılbaşı Talebi

Türkiye'nin termal turizm bakımından önde gelen yerlerinden Kütahya'daki tesisler, yılbaşı tatili için yapılan rezervasyonlarla şimdiden dolmaya başladı.

Kütahya'da 2 bin 500 yatak kapasitesiyle hizmet veren merkez ile Simav, Emet ve Tavşanlı ilçelerindeki termal otellerde de rezervasyonlar başladı.

Simav'da, belediye meclisi kararıyla termal tesislerde fiyat indirimine gidilirken, Emet'teki otellerde şimdiden doluluğun yüksek orana ulaştığı öğrenildi.

İl genelindeki otel oda fiyatları, gecelik 50, 250 lira arasında değişiyor.

5 yıldızlı Emet Termal Otel'in Müdürü Ramazan Sezer, Emet'in şifalı kaplıca suları dolayısıyla Türkiye'nin önemli termal sağlık merkezlerinden olduğunu anlatarak yurt içinden ve yurt dışından her yıl binlece kişinin şifa bulmak için ilçeye geldiğini söyledi.

Kış sezonu ve yaklaşan yılbaşı dolayısıyla otele rezervasyonların başladığını aktaran Sezer, "Havaların soğuması termal otellere ilgiyi artırdı. Yılbaşında geçen yıl olduğu gibi yüzde 100 doluluk oranını yakalayabiliriz." dedi.

Yoncalı Termal Turizm Merkezi'nde faaliyet gösteren Gülümser Hatun Termal Oteli Müdürü Ahmet Erdem ise, kış sezonu ve yaklaşan yılbaşı dolayısıyla doluluk oranının giderek arttığını belirtti.

Erdem, "Yoncalı'daki kaplıca sularında mineral oranının yüksek olmasından dolayı sağlık için büyük faydaları var. Otelimiz, diğer kaplıca merkezlerine göre hem şifa arayanlar hem de tatil yapmak isteyenler için iyi bir tercih olabiliyor. Yılbaşı için etkinliklerin planlamasını yaptık. Yeni yıla doğru doluluk oranlarımızın ivme kazanacağını düşünüyoruz. " şeklinde konuştu.

Kaynak: AA