'Köroğlu Yazarlık Okulu' Projesi Başladı

Bolu'da geleceğin yazar ve şairlerinin yetiştirilmesi amacıyla geçtiğimiz yıl başlatılan Köroğlu Yazarlık Okulu projesinin ikincisi yapılan törenle başladı.

Türk dünyasının ortak kahramanı, ünlü halk ozanı Köroğlu adına Bolu Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bolu Belediyesi ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi iş birliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen "Köroğlu Yazarlık Okulu" projesinin başlaması için Abant İzzet Baysal Üniversitesinde açılış programı düzenlendi.

Geleceğin yazar ve şairlerinin ortaya çıkartılması hedeflenen projenin açılışı için AİBÜ Kültür Merkezi mavi salonda düzenlenen programa Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz ile Türkiye Yazarlar Birliği Kurucu Başkanı Mehmet Doğan ile yazarlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış programında bir konuşma yapan Bolu Valisi Aydın Baruş, gençlere seslenerek, "Milli Eğitim Müdürlüğümüzden ve Rektörlüğümüzden aldığım bilgiye göre, 125 lise öğrencimiz ile 125 üniversite öğrencimiz bu projeye katılım sağlıyor. Ben bu proje sayesinde hem Bolu’nun hem de Türkiye'nin fikir hayatı için ileride çok önemli işlere imza atacak ve bizim medeniyetimizin değerlerini diğer insanlara, toplumumuza ve dünyaya cesaretle haykıracak çok muhterem gençlerin yetişeceğine inanıyorum." diye konuştu.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise, Bolu'yu tabiatıyla uyumlu bir şehir haline getirmek için bütün güçleriyle çalıştıklarını ifade ederek, "Kafamızda olgunlaştırdığımız bir şehri dizayn ediyoruz. Kültürel anlamında dünyada yaptığımız çalışmalarda bizim biraz daha geri de olduğumuzu görüyoruz. Okuma alışkanlığımızın çok yüksek olmadığını bilesiniz. Bunu da eleştirmek durumundayız. Bunu yapacak olanda işte bu kurumlar ve sizlersiniz." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Türkiye Yazarlar Birliği Kurucu Başkanı Mehmet Doğan, "Medeniyet söyleşisi" başlığı altında konferans verdi.

Projenin açılış programının sonunda projeye katılan yazarlara teşekkür plaketi verildi.

Kaynak: AA