KBÜ'den Kısa Kısa

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile Türk Patent ve Marka Kurumu arasında protokol imzalandı.

KBÜ'den yapılan yazılı açıklamada, imzalanan protokolle Türk Patent ve Marka Kurumu'nun KBÜ temsilcisi haline gelen Karabük Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisinin, akademisyenlerle öğrencilere patent, endüstriyel tasarım, marka, coğrafi işaretler, faydalı model konularında danışmanlık hizmeti vereceği belirtildi.

Açıklamada, akademisyen ve öğrencilerin patent ve bahsedilen işlemler konusunda daha hızlı ve etkili sonuç alabilmeleri için danışmanlık yapacak olan Teknoloji ve Transfer Ofisinin ayrıca bilgi ve dokümantasyon hizmeti, eğitim, tanıtım, farkındalık oluşturma ve ticarileşme alanlarında da faaliyet göstereceği kaydedildi.

- "Yılın Gönüllü Topluluğu"

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Lösev Topluluğunun Lösev Vakfı tarafından "Yılın Gönüllü Topluluğu" seçildiği bildirildi.

KBÜ Lösev Topluluğu Başkanı Doğuhan Kayan, yaptığı açıklamada, kendilerini ödüle layık görenlere teşekkür etti.

Yaklaşık 5 senedir aktif olarak çalıştıklarını ifade eden Kayan, "Üniversitemizde binden fazla gönüllümüz var. Ödülü aldık tamam bu kadar yeter demeyeceğiz. Tabii ki bu ödül bizim için daha hırsla çalışmak için vesile olacak. Gönüllülük adına bir şeyler yapmak çok huzur verici bir duygu. Karşılık beklemeden yapılan iyilik gönüllülük demek. Tek umudumuz bir parça mutluluk. Umut ediyorum ki yıllar geçtikçe gönüllü insanlar çoğalır. Her şey için teşekkür ederim." diye konuştu.

- "7. Ulusal Asfalt Sempozyumu ve Sergisi"

Karabük Üniversitesi Ulaştırma Mühendisliği Kulübü ve Ulaştırma Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin, Karayolları Genel Müdürlüğü, Yollar Türk Milli Komitesi ve Türkiye Asfalt Müteahhitleri Derneği tarafından düzenlenen "7. Ulusal Asfalt Sempozyumu ve Sergisi"ne katıldığı bildirildi.

KBÜ'den yapılan yazılı açıklamada, amacın ulaştırma mühendisliğini tanıtmak olduğu vurgulandı.

KBÜ tarafından açılan standı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal başta olmak üzere birçok devlet erkanı ziyaret ettiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ulaştırma Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Halil İbrahim Yumrutaş, standı ziyaret eden Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek’e Karabük Üniversitesi ve Ulaştırma Mühendisliği Bölümü ile ilgili bilgiler aktardı, ayrıca ulaştırma mühendisliğinin geleceği hakkında fikirlerini sundu. Ulaştırma üzerine çalışan çeşitli özel firmaların temsilcileri ve yöneticileriyle görüşüp ulaştırma mühendisliğinin özel sektörde de tanınması adına önemli adımlar atan Karabük Üniversitesi Ulaştırma Mühendisliği Bölümü öğrencileri sektörde 'biz de varız' dedi."

Kaynak: AA