Karda Yolda Kalanların Yardımına Kızılay Yetişti

Türk Kızılayı ekipleri, Düzce'de kar yağışı nedeniyle D655 Karayolu'nda kalan araçların sürücülerine ve yolculara çay ve çorba ikramında bulundu.

Düzce'de etkisini arttıran kar yağışının ardından ulaşımın güçlükle sağlandığı D-655 Düzce-Zonguldak Karayolu'nda kalan sürücülere Türk Kızılayı ekipleri ulaştı.

Bölgede etkili olan kar yağışı, Düzce ve Zonguldak arasında bağlantıyı sağlayan D-655 Karayolu'nun Hiciz rampası, Şifalı Su ve Tepeköy mevkilerinin Akçakoca yönünde ulaşımda aksamalar yaşanmasına neden oldu.

Yola hazırlıksız çıkarak zincir takmayan ve bu nedenle yolda kalan araçların sürücülerine ve yolculara, Türk Kızılayı Batı Karadeniz Lojistik ve Afet Yönetim Merkezi ekipleri, çay ve çorba ikram etti.

- "Kar yağışı nedeniyle 24 saat esasına göre çalışıyoruz"

Bölgedeki çalışmalar hakkında AA muhabirine bilgi veren Türk Kızılayı Batı Karadeniz Lojistik ve Afet Yönetim Merkezi afet uzmanı Cemil Selvi, yardıma ihtiyacı bulunan herkesin yanında yer almaya çalıştıklarını söyledi.

Kar yağışının etkili olduğu D-100 Karayolu'nun Bolu Dağı geçişi ve D-655 Karayolu'nda sürekli ring halinde bulunarak, sürücülere yardım etmeye çalıştıklarını belirten Selvi, şöyle konuştu:

''Hem Bolu Dağı hem de Batı Karadeniz bağlantı yolunda ring halindeyiz. Yolda kalması muhtemel sürücülere yardım ediyoruz. Bölgede etkisini sürüdüren kar yağışı nedeniyle 24 saat esasına göre çalışıyoruz. Vatandaşların yolda kaldıklarında yalnız olmadıklarını hissettirmek adına elimizden geleni yapıyoruz. Yolda kalan vatandaşlarımıza çay, çorba, kahve ve kek gibi sıcak ikramlar ve yiyecekler veriyoruz. Yolda kalan vatandaşlara hizmet için biz de yollardayız."

Öte yandan, Düzce Valiliği'nden yapılan açıklamada, ulaşıma kapanan 54 köy yolundan 46'sının İl Özel İdaresi ekiplerinin yoğun çalışmasıyla açıldığı ve çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Kaynak: AA