Kamor Parkı Çalışmaları Başladı

İçişleri Bakanlığı'nca görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, kentin yeşil alan sorununu çözmek için Kamor Parkı, çalışmasını başlattı.

180 mahallede 220 çocuk parkı yapan Büyükşehir Belediyesi, piknik ve mesire alanları konusunda da çalışma gerçekleştiriyor. Kamor Parkı’nda da çalışmalara başlayan ekipler, kısa sürede bitmesi öngörülen projeyle parkı yeniden inşa edecek.

Parkın içinde gençler için geniş spor alanlarının yanı sıra çocuklar için parklar ve piknikçiler için özel bölgeler yer alacak. Park ışıklandırmasıyla da örnek teşkil edecek.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, yaptığı açıklamada, şehrin nefes alma noktalarından olan Kamor Parkı’nda çalışmaların başladığını belirtti.

Yaman, şöyle dedi:

"Alanımız bittikten sonra vatandaşlarımızın beklentilerine cevap veren güzellikte ve özellikte olacak. Mardin’de değişim ve gelişim devam ediyor. Parkımız yeşili ve doğasıyla şehrimizde önemli bir konumda bulunmaktadır. Bu nedenle vatandaşlarımızın daha nezih bir alanda vakit geçirmesi için çalışmalara başladık. Çalışmalar sona erdiğinde gençlerimizin spor yapabilecekleri alanlar, çocuklarımız için parklar ve örnek piknik alanları olacak. Ailelerimiz Kamor Parkı'na geldiklerinde mutlu olacak."

Kaynak: AA