Kalkınma Bakanı Elvan Zeytinyağı Çarşısının Açılışını Yaptı

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Kilis zeytinyağı çarşısının açılışını gerçekleştirdi.

Kalkınma Bakanı Elvan Zeytinyağı Çarşısının Açılışını Yaptı
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette Belediye Başkanı Kara, Suriye’de dünyanın en vahşi savaşının yaşandığını ifade ederek, “Milyonlarca insan evsiz barksız kaldı. Yüz binlerce insan hayatını kaybetti. Çocuklar katledildi, toprak, bitki katledildi. Biz obezitenin sadece insanlar için problem olduğunu düşünüyorduk, Ama obezitenin biz insanlar içinde problem olduğunu gördük ve yaşadık. 70 kilo yatan bir insanın sabah 160 kilo katlığı zaman aynaya baktığı zaman onunla ilgili nasıl kendisiyle ilgili handikaplar oluşacağını düşünmek bile istemiyorum. Şu anda bizim nüfusumuz 94 bin civarında merkezimiz, 130 civarında kayıtlı Suriyeli misafirimiz var. Biz bunlara sığınmacı demiyoruz. Göçmen demiyoruz, misafir diyoruz. İnsanlık tarihinin en büyük kültürel mirası dünyanın 7 harikası değil, insanlık tarihinin en büyük mirası insan vicdanındaki iyilik duygusudur. İşte Kilis, işte Türkiye bu iyilik duygusunu ortaya çıkardı. Yaşıyor ve yaşatıyor” dedi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde hedeflere ilerlediklerini belirterek, kökünün dışarıda olduğunu söylediği hain FETÖ’cülere ve onların uzantısı olan postmodern işgalcilere karşı adeta 7 Aralık ve istiklal ruhuyla hareket edildiğini kaydetti.

Hainlere fırsat verilmediğini belirten Elvan, "İnşallah önümüzdeki dönemde sadece Türkiye’ye değil tüm dünyaya bu zeytinyağını ulaştıracağız. Özellikle tanıtım ve diğer konularda destek verilecek. Zeytinciliğin geliştirilmesi konusunda da destek verilecek. Kilis zeytininin marka haline gelmesi noktasında her türlü çabayı göstereceğiz. Bağcılık konusunda da önemli bir potansiyele sahip olan Kilis için destekler sunmayı hedefliyoruz. Halkın refahını artıracak çalışmalar yapacağız. Kilis’in Suriyeli sığınmacılara iyi bir ev sahipliği yapıyor. Eğer dünyada insanlık adına bir ödül verilecekse insanlık adına ödül verilecek bir il aranıyorsa bu il Kilis’tir. Yine insanlık adına bir ülkeye ödül verilecekse, ödül verilmesi gereken tek bir ülke vardır, bu da Türkiye’dir. 3 milyon Suriyeli insanı ülkemizde koruyor, kolluyoruz. İhtiyaç ve ne eksikleri varsa gideriyoruz. Kilis’te Kilis nüfusundan daha çok Suriyeli kardeşimiz yaşıyor. Bu kadar çok insan Kilis’te bulunmasına rağmen Kilis halkı onlara kucak açıyor. Bunun dünyada başka bir örneği yoktur” diye konuştu.

Bakan Elvan, daha sonra 2018 yılında Kilis’te yapılacak yatırımlara ilişkin protokolü Belediye Başkanı Hasan Kara ile GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil’e imzalattı. Bakan Elvan ve beraberindekiler Kilis Belediyesi ziyaretinin ardından Cumhuriyet Meydanı’ndaki zeytinyağı çarşısının açılışını yaparak stantları gezdi.

Bakan Elvan’nın programına Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, AK Parti Kilis milletvekilleri Reşit Polat, Mustafa Hilmi Dülger, AK Parti İl Başkanı İzzet Toprak eşlik etti
Kaynak: İHA