Kalkınma Bakanı Elvan'dan Kudüs Açıklaması

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, ABD tarafından Kudüs konusunda atılması düşünülen adımın bölgenin barış, huzur ve istikrarına zarar vereceğini söyledi.

Kalkınma Bakanı Elvan'dan Kudüs Açıklaması
Bakan Lütfi Elvan, Zeytinyağı Şenliği kapsamında geldiği Kilis’te Valiliği ziyaret etti. Valilik şeref defterini imzalayan Bakan Elvan, Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan ile bir araya geldi. Elvan, Vali Mehmet Tekinarslan’ı ziyaretinde yaptığı konuşmada Kilis’in ülke, millet, devlet ve hükümet açısından son derece önemli, göz bebeği bir kent olduğunu belirtti.

Elvan, çok önemsedikleri kentin nüfusunun az olmasıyla birlikte misafirperverliğiyle ön plana çıktığını, sadece Türkiye’de değil tüm dünyada konuşulan bir şehir olduğunu söyledi.

Elvan, kendi nüfusundan fazla Suriyeliye kucak açan kentin bu yönüyle takdir edildiğini söyledi.

Elvan, "Dünyaya baktığımızda, özellikle gelişmiş ülkelere baktığımızda, 3-5 Suriyeli mülteciyi almaktan bile çekinen bir yapı olduğunu görüyoruz. Halbuki, Kilisli kardeşlerimiz Suriye’den gelen kardeşlerimizi bağırlarına bastılar. Ne kadar teşekkür etsek azdır" diye konuştu.

Bakan Elvan, gazetecilerin, ABD’nin Kudüs planıyla ilgili sorusunu üzerine yaptığı açıklamada, "Bu son derece yanlış bir adım. Biz bölgede huzur istiyoruz, istikrar istiyoruz, barış istiyoruz. ABD tarafından atılması düşünülen adım bölgenin barış, huzur ve istikrarına zarar verir. Bunu buradan ifade etmek istiyorum. İnşallah bunu bir kez daha değerlendirirler ve bizim için tüm dünya için önemli olan barış, huzur ve istikrar bu bölgede tesis edilir” diye konuştu.

Bakan Elvan’a yöreye özgü yemeni ve zeytinyağı hediye edildi
Kaynak: İHA