GÜNDEM / 6 Aralık 2017

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Ürdün Kralı II. Abdullah'ı resmi törenle karşılayacak.

- Baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ürdün Kralı II. Abdullah onuruna resmi akşam yemeği verecek.

(Ankara/15.00/15.15/16.15/17.15/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Güney Kore'deki temaslarının son gününde Türkiye'nin Seul Büyükelçiliği binasının açılış törenine katılacak ve elçilikte Güney Kore'deki Türk vatandaşlarıyla bir araya gelecek.

(Seul) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İngiltere’nin Avrupa’dan Sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan ile bir araya gelecek. Kılıçdaroğlu, ayrıca Türk toplumu temsilcileriyle buluşacak.

(Londra) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, TOGEM tarafından düzenlenen "Biz Geleceğiz" toplantısına katılacak.

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Bitlis Valiliğini ziyaret ederek sokak sağlıklaştırması açılışına katılacak, esnafla buluşacak, dere üstündeki yapıları inceleyecek, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

(Bitlis /11.00/12.00/12.30/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde "Sanat'a Engel Yok" sergisinin açılışına katılacak, Eyüp Ahmet Edip Önder Özel Eğitim Merkezi'nde meslek atölyelerini ziyaret edecek, Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde "Açıköğretim Lisesi Mezuniyet Töreni"ne iştirak edecek.

(İstanbul/10.00/13.00/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- TBMM Genel Kurulunda, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri sürdürülecek.

(TBMM/14.00) (Fotoğraflı)

5- TBMM Başkanvekili Yaşar Tüzün ve TBMM Başkanlık Divanının CHP'li üyeleri, Anıtkabir'i ziyaret edecek.

(Ankara/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, partisinin Etimesgut İlçe Başkanlığını ziyaret edecek.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Swiss Otel'de Türkiye Finans Forumuna, İstanbul Kongre Merkezinde Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası açılışına iştirak edecek.

(İstanbul/09.00/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci,TOBB Ticaret Borsaları Konseyi toplantısına katılacak.

(Ankara/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Kalkınma Bakanı Lütfi̇ Elvan, Zeytinyağı Şenliğine ve Okula Başladım Etkinliğine katılacak, Zeytin Çarşısı Açılışını yapacak ve çeşitli ziyaretlerde bulunacak.

(Kilis/10.00-17.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Maliye Bakanı Naci Ağbal, Swiss Otel'de Türkiye Finans Forumu'na katılacak.

(İstanbul/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- TÜİK, bu yılın üçüncü çeyreğine ilişkin işgücü maliyeti endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

6- TÜSİAD'ın Geleneksel Ankara Yüksek İstişare Konseyi toplantısı dolayısıyla JW Marriott Otel'de kokteyl verilecek.

(Ankara/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılacak ve ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile ikili görüşme gerçekleştirecek.

- Çavuşoğlu, Sırbistan'da Türkiye-Bosna Hersek-Sırbistan Üçlü İstişare Mekanizması'nın Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılacak, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic tarafından kabul edilecek.

(Brüksel/Belgrad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- ABD Başkanı Donald Trump, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığını açıklayacak, yansımaları takip edilecek.

(Washington/Ramallah/Kudüs/Tel Aviv) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Birleşmiş Milletler gözetimindeki Suriye görüşmelerinin 8. turu muhaliflerin katılımıyla BM Cenevre Ofisi'nde devam edecek.

(Cenevre)

4- Yemen'de yaşanan çatışmalar izleniyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basın toplantısı yaparak medya mensuplarının sorularını yanıtlayacak.

(Ankara/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- FETÖ davaları

- FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanan yüksek yargı üyelerinin yargılandığı davaya, Yargıtay 9. Ceza Dairesinde devam edilecek.

- FETÖ'nün darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili, sözde "Yurtta Sulh Konseyi" üyelerinin de aralarında bulunduğu 221 sanık hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

- Darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahında meydana gelen olaylara ilişkin 244 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

- Kütahya’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgütün "Kütahya il imamı" olduğu iddiasıyla tutuklanan Ali Peksöz'ün yargılanmasına 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Saat: 10.00)

- Isparta'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik davada, eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, eski Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile bazı eski rektör yardımcılarının da aralarında bulunduğu 48'i tutuklu 129 sanığın Isparta 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanması sürecek.

(Saat: 09.00)

- Konya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 179'u tutuklu 486 kişinin yargılandığı davanın duruşmasına devam edilecek.

(Saat: 09.30)

SPOR

1- UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup müsabakaları, oynanacak 8 karşılaşmayla sona erecek.

- Beşiktaş, G Grubu son maçında Almanya'nın Leipzig takımıyla deplasmanda karşılaşacak. Gruplarda ayrıca Liverpool-Spartak Moskova, Maribor-Sevilla, Shakhtar Donetsk-Manchester City, Feyenoord-Napoli, Porto-Monaco, Tottenham-APOEL ve Real Madrid-Borussia Dortmund maçları yapılacak.

(Leipzig/Liverpool/Maribor/Kharkiv/Rotterdam/Porto/Londra/Madrid/22.45) (Fotoğraflı)

2- Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş Sompo Japan-Nanterre 92 ve AS Monaco-Pınar Karşıyaka maçları yapılacak.

(İstanbul/20.00/Monako/22.30) (Fotoğraflı)

3- Basketbol ULEB Avrupa Kupası'nda Galatasaray Odeabank-Grissin Bon, Herbalife Gran Canaria-TOFAŞ ve Cedevita Zagreb-Darüşşafaka karşılaşmaları oynanacak.

(İstanbul/20.00/Las Palmas/21.00/Zagreb/21.45) (Fotoğraflı)

4- Basketbol Erkekler Avrupa Kupası, Dinamo Tiflis-İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Sigal-Demir İnşaat Büyükçekmece maçlarına sahne olacak.

(Tiflis/18.00/Priştine/21.30)

5- FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde Nadezhda-Yakın Doğu Üniversitesi, Galatasaray-ESBVA ve Fenerbahçe-Wisla CANPACK maçları oynanacak.

(Orenburg/17.00/İstanbul/18.00/20.00) (Fotoğraflı)

6- Voleybol Erkekler CEV Şampiyonlar Ligi E Grubu ilk hafta maçında Arkas Spor, Polonya'nın Zaksa takımını konuk edecek.

(İzmir/19.00) (Fotoğraflı)

7- Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Portekiz temsilcisi Braga ile oynayacakları UEFA Avrupa Ligi C Grubu son maçıyla ilgili 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

- Turuncu-lacivertliler, son çalışmasını antrenman sahasında yapacak.

- Braga Teknik Direktörü Abel Ferreira, 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda basın toplantısına katılacak.

- Portekiz ekibi, statta yapacağı antrenmanla hazırlıklarını tamamlayacak.

(İstanbul/17.30/18.00/20.30/21.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Vitoria Guimaraes ile oynayacakları UEFA Avrupa Ligi I Grubu son maçıyla ilgili basın toplantısına katılacak.

(Guimaraes/21.30)

9 - Kupa Voley kadınlarda kura çekimi Ankara'da yapılacak.

(Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

10- TFF 2. Lig Kırmızı Grup 6. hafta erteleme maçında Amed Sportif Faaliyetler ile Etimesgut Belediyespor karşı karşıya gelecek.

(Diyarbakır/13.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- "Esasında ithalatımızı artıran hususlar sevindirici"

- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci:

- "Esasında ithalatımızı artıran hususlar sevindirici. Tüketim mallarının ithalatında artış yok, daha çok yarı mamul ve imalat sanayisine yönelik ham maddelerdeki ithalat oranında artış var"

- "Amacımız, ithalat oranlarını daha aşağıya indirmek. Onun için de uygulamaya soktuğumuz teşvikler var. Teşviklerin hayata geçmesiyle beraber yarı ham maddelerdeki ithalat oranlarımızın azaldığını da göreceksiniz"

- "Hem büyüme rakamlarımızda hem ihracat rakamlarımızda hem de kapasite kullanım oranlarımızdaki son aylarda kapasite kullanım oranlarımız rekor düzeye erişti. Bu noktadaki görünüm gerçekten reel sektör olarak çok iyi. Dövizdeki oynaklığın da geçici olduğunu düşündüğümüzde 2018'de daha güzel günler bizi bekliyor"

(İzzet Mazı / Kilis) (Fotoğraflı / Görüntülü)

2- Sürücülerin Cankurtaran'daki korkulu rüyası bu ay sona erecek

- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan:

- "(Yapımı süren Cankurtaran Tüneli) O bölgede yol vermeyen geçitler ve çok zor coğrafi şartlar var. Tüneli kullanacak insanlarımız o zor geçit ve coğrafi şartları güçlük yaşamadan geçmiş olacak. Tüneli bu ay hizmete sunacağız"

- "Biz Cankurtaran Tüneli'ndeki çalışmaları bitirmiştik. Tünelin devamındaki viyadük bağlantısı nedeniyle bir eksiğimiz vardı, o yüzden hizmete veremedik"

(Muhammet Mutaf - Cüneyt Çelik / Kars) (Fotoğraflı /Görüntülü)

3- Arkeolojik kazı ve restorasyonlara 90 milyon lira harcandı

- Kültür ve Turizm Bakanlığınca bu yıl arkeolojik kazı ve araştırma çalışmaları için 34 milyon lira, restorasyon faaliyetleri için de 55,3 milyon lira olmak üzere yaklaşık 90 milyon liralık ödenek kullanıldı

- 2017'de Bakanlar Kurulu kararlı 118 Türk, 32 de yabancı kazının içerisinde bulunduğu toplam 531 kazı ve araştırma faaliyeti gerçekleştirildi

- Tescilli taşınmaz kültür varlıklarının proje ve restorasyonları için taşınmaz sahiplerine verilen hibe desteği kapsamında 171 taşınmazın mülkiyet sahiplerine 4 milyon lira proje yardımı, 193 taşınmazın mülkiyet sahiplerine ise 13,4 milyon lira uygulama yardımı yapıldı

(Burcu Çalık-Ankara)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA