Gümüşhacıköy'de 'Kadına Yönelik Şiddet' Konulu Konferans

Gümüşhacıköy Kaymakamlığınca 5 Aralık Kadın Hakları Günü nedeniyle, "Kadına yönelik şiddet" konulu konferans düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) görevlisi Azize Doyran, Halk Kütüphanesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, kadınların şiddet vasıtasıyla zorla ikincil bir konuma yerleştirildiğini, kadınların ve kız çocuklarının çoğunlukla aile içi şiddet, zorla evlendirme, sözde "namus" adına işlenen suçlar sonucunda insan haklarını ciddi bir şekilde ihlal eden şiddetin pek çok boyutuna maruz kaldıklarını belirtti.

Türkiye'de kadına yönelik şiddetle mücadele edebilmek için yapılan çalışmalarda hukuki düzenlemelere öncelik verildiğini belirten Doyran, "2012 yılında Türkiye tarafından imza altına alınan Kadına Yönelik Şiddet, Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi (İstanbul Sözleşmesi) var. Bu uluslararası sözleşme esas alınarak hazırlanan 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ve 6284 Sayılı Kanun Hakkında Uygulama Yönetmeliği bu konudaki temel hukuki düzenlemeleri içermektedir." dedi.

Kadına yönelik şiddetle mücadelede toplumsal bilincin artırılmasının hayati öneme sahip olduğunun altını çizen Doyran, kadınların şiddete maruz kaldıklarında doğrudan 155 polis, 156 jandarma ihbar hatlarını aramalarını istedi.

Konferansa İlçe Jandarma Komutanı Aziz Bektaş Kaymak, Emniyet Müdürü Ender Turan, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA