Görme Engelli Öğretmene Baba Desteği

Öğrenim hayatı boyunca görme engelli oğlunu okula götüren Denizlili babanın fedakarlığı, oğlunun öğretmen olmasından sonra da devam ediyor Fedakar baba, öğretmen oğlunu her gün yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta görev yaptığı okula götürüp getiriyor Sancak: 'Oğluma gücüm yettiği kadar sahip çıkacağım çünkü o bu dünyayı doyasıya görmedi ama onun bu dünyayı güzelleştirecek güzel çocuklar yetiştireceğine inanıyorum'.

ZEKERİYA GÜNEŞ - Denizli'de görme engelli oğlunu yıllarca okula götürüp getiren fedakar baba, öğretmen olduktan sonra da oğlunu okuluna götürmeye devam ediyor.

Denizli'nin Buldan ilçesinde yaşayan Hakan Sancak (32), 9 yaşında göz tansiyonu hastalığı sonrası geçirdiği ameliyata rağmen görme yetisini kaybetti. Hayatını oğlunun eğitimine adayan Abdullah Sancak, ilk, orta ve lise çağı boyunca oğlunu her gün okula götürüp getirdi. Üniversiteyi kazandığı Ankara'da da oğlunu yalnız bırakmayan Sancak'ın büyük destek verdiği oğlu, Türkçe öğretmeni oldu.

Bu süreçte evlenerek iki çocuk sahibi olan oğluna destek vermeye devam eden baba Sancak, oğlunun 4 yıl önce tayininin Manisa'nın Sarıgöl ilçesindeki Kızılçukur Şehit Ahmet Şılak Ortaokulu'na çıkmasıyla oğlunu artık öğretmen olarak okula götürüp getirmeye başladı.

Baba Sancak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun görme yetisini kaybetmesi sonrası eğitimine ara vermeden başarılı bir şekilde devam ettiğini, 9 yaşından bu yana da tüm hayatını onun eğitimine adapte ettiğini belirtti.

Öğretmen olduktan sonra da oğlunu yalnız bırakmadığını, her sabah gün doğumuyla birlikte yola çıkarak 40 kilometre uzaklıktaki okuluna götürdüğünü ifade eden Sancak, "Derslerini tamamladıktan sonra sonra akşam yine beraber eve dönüyoruz. Hakan öğretmen olduktan sonra evlendi, 2 çocuğu var ama o halen benim çocuğum ve ona her konuda yardımcı olmaya devam ediyorum." dedi.

Oğlu dersten çıkıncaya kadar okulda kitap okuyarak zaman geçirdiğine değinen Sancak, "Hakan dersteyken ben öğretmenler odasında onu bekliyorum. Onun yazılı sınavları olduğunda yardımcı oluyorum. Teneffüslerde çay içeceği zaman veya bir ihtiyacı olduğunda yanında oluyorum. Oğluma gücüm yettiği kadar sahip çıkacağım, çünkü o bu dünyayı doyasıya görmedi ama onun bu dünyayı güzelleştirecek güzel çocuklar yetiştireceğine inanıyorum." diye konuştu.

- "Bana gözü gibi bakıyor"

Türkçe öğretmeni Hakan Sancak ise kendisi için büyük fedakarlıklar gösteren babasının hayatındaki en büyük destekçisi olduğunu söyledi.

Babasının kendisine "gözü gibi baktığını" anlatan Sancak, "Buldan'da oturduğum yerden buraya servis yok. Onun için sağ olsun her gün babamla gelip gidiyoruz. Akşama kadar okulda beni bekliyor. Kurslarımız olduğu için yaklaşık 8 saat benim derslerimin bitmesini bekliyor. Beklemek kolay iş değil ama kitap okuyarak zaman geçiriyor." diye konuştu.

Görme engelinin öğretmenliğinin önünde engel olmadığını ifade eden Sancak, öğrencilerle samimi iletişim kurduğunu, onların da kendisine birçok konuda destek olduğunu anlattı.

Teknolojinin yardımıyla ders anlatımının daha rahat olduğunu, özellikle akıllı tahtanın işini kolaylaştırdığını aktaran Sancak, "3 yıldır kitap okuma yarışmaları ve kitap okumak için etkinlikler düzenliyoruz. Bu proje artık geleneksel olarak sürüyor. Ayrıca kısa film çalışmamız oldu. Öğrencilerimizin çekimlerine, kurgusuna ve montajına yardımcı oluyoruz." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA