Gaziler, 43 Yıl Sonra Savaştıkları Kibris'a Gitti

Tokat’ın Turhal ilçesinde ikamet eden 16 Kıbrıs Gazisi Kaymakamlığın organizasyonunda 43 yıl sonra ilk defa yeniden Kıbrıs’a gitti.

Gaziler, 43 Yıl Sonra Savaştıkları Kibris'a Gitti
Turhal’da ikamet eden gazilerin talebi üzerine Kaymakam Dr. Ahmet Süheyl Üçer, 43 yıl önce savaştıkları topraklara gitmeleri için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) programı düzenledi.

Gazileri Kıbrıs’a yolcu etme programına katılan Kaymakam Üçer, "Değerli gazilerimiz Kıbrıs çıkarmasından sonra oralara tekrar gitme fırsatı bulamadıklarını bize iletmişlerdi. Bizde 43 yıl sonra bu özlemi gidermek, oraları yeniden gazilerimizi bu defa selametle ve barış içerisinde göndermek üzere bu programı yaptık. Gazilerimiz değerli eşleriyle beraber 3 gün süren bir gezi kapsamında Kıbrıs’a gidecekler. Orada şehitlikleri ziyaret ettiğinizde bizler adına da inşallah birer Fatiha okursunuz. Aslında ilçemizde 40 civarında Kıbrıs gazimiz var. Fakat bir çoğu çeşitli nedenlerle bu geziye katılamadılar. Katılamayan gazilerimiz için de birkaç ay içerisinde böyle bir tur düzenleyebiliriz. Biz Kaymakamlık olarak sadece Kıbrıs ile sınırlı kalmayıp Çanakkale, Sarıkamış ve bunun gibi yerlere gezileri sürekli yapacağız" dedi.

Turhal Muharip Gaziler Derneği Başkanı İbrahim Bozkurt ise 43 yıl sonra yeniden Kıbrıs’a gidecek olmaktan dolayı duydukları heyecanı dile getirerek, "Çünkü onun sayesinde yıllar sonra Kıbrıs’a gidip o günleri tekrar yaşayacağız ve anılarımızı tazeleyeceğiz. Bu sayede Şehitlikler başta olmak üzere Kıbrıs’ı ziyaret edeceğiz. Allah Kaymakam Beyden razı olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Turhal’dan yolcu edilen Gaziler Ankara’dan hava yolu ile Kıbrıs’a hareket etti.
Kaynak: İHA