Figen Yüksekdağ'ın Tahliye Talebine Ret

HDP’nin eski Milletvekili Figen Yüksekdağ’ın 5 ayrı suçtan yargılandığı davada ara kararını açıklayan mahkeme, Yüksekdağ’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Figen Yüksekdağ'ın Tahliye Talebine Ret
Yüksekdağ’ın "terör örgütü yöneticiliği", "terör örgütü propagandası yapmak", "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "suç işlemeye tahrik" suçlarından yargılandığı davanın üçüncü duruşması tamamlandı. Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsündeki duruşma salonunda görülen davaya, tutuklu sanık Figen Yüksekdağ ile avukatları katıldı.

Bazı HDP’li milletvekilleri de duruşmayı takip etti. Davanın öğleden sonraki kısmında, Yüksekdağ’ın savunmasının alınmasına devam edildi. Basında yer alan terör örgütünü övücü ifadelerinin kendisine ait olduğunu kabul eden Yüksekdağ, "Sorunda burada başlıyor. Bu konuşmaların içeriği silahlı terör örgütü üyeliği, hatta yöneticiliği noktasına getirilmiş. Bu konuşmalarda sözlerin, düşüncelerin ifade edilmesi var. Biz siyasetçiyiz, siyaset yapanlar konuşur. Sen beğensen de, beğenmesen de eleştirir. Bu onun görevidir. Bir konuşma ile terör örgütü ile bağım oluşturuluyor. Bu akla zarardır, bu inanılacak bir şey değildir. Bir siyasetçi söz söylediği için terör örgütü ile organik bağı olduğu iddiası ile yargılanacak Bunun kabul edilebilir bir yanı yoktur" ifadelerini kullandı.

YÜKSEKDAĞ’IN TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Yüksekdağ’ın savunmasının tamamlanmasının ardından beyanları alınan sanık avukatları, Yüksekdağ’ın tahliyesini talep etti. Mütalaasını vermesi için söz hakkı verilen duruşma savcısı, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. Daha sonra ara kararını açıklayan mahkeme, mevcut delil durumu, sanığın üzerine atılı suçların katalog suçlardan olması ve birleştirme kararı verilen dosyalara ilişkin savunmalarının henüz tamamlanmamış olması unsurlarını göz önünde bulundurarak, Yüksekdağ’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Sanık avukatlarının duruşmanın Ankara Adliyesi’nde görülmesi talebini değerlendiren mahkeme, avukatların bu talebini reddederek duruşmanın Sincan Cezaevi Yerleşkesi içinde bulunan uygun duruşma salonunda yapılması kararını verdi. Dava, 20 Şubat 2018 tarihine ertelendi.

Kaynak: İHA