Eyyübiye Halk Eğitim Kursiyerler İçin İşkur'dan Destek İstedi

Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şevki Dengiz beraberindeki heyet ile İşkur İl Müdürü Lezgin Özmen’i makamında ziyaret ederek, Eyyübiye Halk Eğitim Merkezinde açılacak meslek edindirme kursları için destek istedi.

Eyyübiye Halk Eğitim Kursiyerler İçin İşkur'dan Destek İstedi
İşsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesi ve genç nüfusun işgücü piyasasına kazandırılmasını sağlayacak adımlar için İşkur’dan destek isteyen Eyyübiye Halk Eğitim Müdürü Necati Taş, daha önce İşkur üzerinden 5 tane kurs açtıklarını belirterek, Eyyübiye ilçesinin nüfusu göz önünde alındığında bu kursların arzı kaldıramadığını ifade etti.

Eyyübiye halkının sadece hobi için kurslara katılmadığını, meslek edinmek için zor şartlarda eğitimlerine devam ettiklerini aktaran Taş, İşkur’dan kurslar için destek beklediklerini anlattı.

“Eyyübiye için elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışacağız”

İşsizlikle mücadele etmenin ve özellikle istihdam garantisi veren kurslar açmanın önemine değinen Şanlıurfa İşkur İl Müdürü Lezgin Özmen, “Meslek belirlemede bizim yaptığımız saha çalışmalarına ek olarak Eyyübiye için hangi kursların yararlı olacağını bize bildirin. Kurs açarken dengeli davranmaya çalışıyoruz. Dezavantajlı bölgelere yoğunlaşıyoruz. Eyyübiye ilçesi için ise mevsimlik işçilerin çalışma zamanlarını gözetmenin öncelikleri olduğunu biliyoruz. Eyyübiye için elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışacağız. Ekip olarak birlikte çalışacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA