Eugen Doga, Yenimahalle'de Konser Verecek

Romanyalı sanatçı Eugen Doga'nın, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda Yenimahalle'de konser vereceği bildirildi.

Yenimahalle Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, konser görüşmeleri için Ankara'ya gelen Doga, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile bir araya geldi.

Doga, daha sonra büyük bir Atatürk hayranı olduğunu belirterek, sabah saatlerinde Anıtkabir’i ziyaret etti.

Ziyaretinde Doga'ya Başkan Yaşar başta olmak üzere Romanya'nın Moldova Büyükelçisi Costin Gorea, Romanya Dışişleri Bakan Danışmanı Sorin Stefan Stancıu, Romanya Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Atalay ile yardımcısı Cemil Tunka eşlik etti.

Atatürk’ün kabrine çiçek koyan Doga, daha sonra kuleleri ve müzeleri gezdi. Büyük Önder’in kendisine ait eşyalarının ve hediyelerinin bulunduğu bölümleri de gezen Doga, "Atatürk'ün mavi gözlerinde vatan sevgisi var." ifadelerini kullandı.

Buradan Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’ne giden Doga, salonları gezdi.

Yenimahalle'nin salonlarını çok beğenen ünlü besteci, salonda bulunan piyanonun başına geçerek mini bir konser verdi.

Doga, dinletinin ardından Yaşar ile konser görüşmesi yaptı. Konserin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda yapılması kararlaştırıldı.

-Atatürk için bestelediği eseri seslendirecek

Konserde Mustafa Kemal Atatürk için bestelediği eserini ilk kez seslendireceğini aktaran Doga, "Bu eser Türk milletine hediye olsun. Şimdiden konserime tüm vatandaşları davet ediyorum." açıklamasında bulundu.

Dünya devlerini salonlarında ağırlamaktan, Yenimahalleliler ile buluşturmaktan gurur duyduğunu ifade eden Yaşar, "19 Mayıs’ta hep birlikte unutulmaz filmlerin müziğini yapan ve Atatürk için bestelediği eserini ilk kez seslendirecek olan ünlü besteciyi dinleyeceğiz. Atamıza bestelenen eseri dinleyecek olmak şimdiden bize heyecan veriyor." ifadesini kullandı.

Yaşar, ziyaret sonunda Doga ve Gorea’ya Atatürk baskılı saat ve çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: AA