Esen Yaman Cinayetinde Eski Eş Azmettirme Suçundan Tutuklama Kararı

İzmir’in Gaziemir ilçesinde apartman girişinde Esen Yaman’ı öldüren şahıs ile onu azmettirdiği ileri sürülen Yaman’ın eski eşinin yargılanmasına devam edildi. Başka bir suçtan tutuklu bulunan eski eşin bu davada da tutuklanmasına karar verildi.

Esen Yaman Cinayetinde Eski Eş Azmettirme Suçundan Tutuklama Kararı
Davaya konu olay, 9 Eylül 2016 günü Sevgi Mahallesi 669 Sokak’ta meydana geldi. Arkadaşlarıyla birlikte yaşayan Esen Yaman (29), apartman girişinde Serkan G. (28) ile tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine Serkan G. belinden çıkardığı tabancayla Yaman’ı öldürdü. Kaçan zanlı polis ekiplerince yakalandı. Yapılan araştırmalar sonucu katil zanlısı Serkan G.’nin "yaralama" suçundan girdiği Foça Yarı Açık Cezaevinden izinli çıktıktan sonra geri dönmediği ve firar ettiği belirlendi. Esen Yaman’ı öldüren Serkan G.’nin, Yaman’dan boşanan Şevket B. (30) ile cezaevinden arkadaş olduğu ortaya çıktı.

Cinayete azmettirmekten tutuklandı

Sanık Serkan G. ve onu azmettirdiği öne sürülen Yaman’ın eski eşi 30 yaşındaki Şevket B.’nin müebbet hapis cezası istemiyle yargılandıkları davaya devam edildi. 11. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan 8’inci duruşmaya tutuklu sanık Serkan G., başka bir suçtan hükümlü olan, bu dosyada tutuksuz yargılanan sanık Şevket B., sanık avukatları Efe Alper ve Barış Akyol, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Dernek Temsilcisi Sanem Deniz Kural, anne Esin Özalp, anne Özalp’ın avukatı Kenan Malkoça ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Pınar Melli katıldı.

Duruşma savcısı verdiği mütalaasında tutuklu sanık Serkan G.’nin üzerine atılı suçun niteliği ve kanıt durumu nazara alınarak tutukluluk halinin devam etmesine, tutuksuz yargılanan Şevket B.’nin gizli tanık beyanı, bilirkişi raporu ve tüm suç kapsamı değerlendirildiğinde adam öldürmeye azmettirme suçundan tutuklanmasını talep etti. Kimsenin azmettirmesiyle bu işi gerçekleştirmediğini ileri süren tutuklu sanık Serkan G., kendi namusu için cinayeti işlediğini, bu olaydan dolayı pişman olduğunu, tahliye talebinin de olmadığını söyledi.



Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Serkan G.’nin tutukluluk halinin devamına, başka bir suçtan tutuklu bu suçtan ise tutuksuz olan Şevket B.’nin görülen davada tutuklanmasına karar verdi. Mahkeme eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Kaynak: İHA