Engelli Öğrenciler Şehit Halisdemir'i Unutmadı

Siirt'in Eruh ilçesinde engelli öğrenciler, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Şehit Ömer Halisdemir anısına etkinlik düzenledi.

Özel Yaşam Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören engelli öğrenciler, Eruh Halk Eğitim Merkezinde program gerçekleştirdi.

Etkinliklerde eğlenen öğrenciler, daha sonra Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'da darbe girişimi sırasında şehit edilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in o karanlık gecede gösterdiği kahramanlığı ve ardından şehit ediliş anını canlandırdı.

- "Empati yapmalıyız"

Kaymakam Murtaza Dayanç ve izleyicilerin duygu dolu anlar yaşadığı gösteri büyük alkış aldı.

Dayanç, 15 Temmuz kahramanlarından Ömer Halisdemir'in anılmasının oldukça anlamlı olduğunu söyledi.

Her bireyin birer engelli adayı olduğunu aktaran Dayanç, "Bir saniye sonra başımıza ne geleceği bilemeyiz. O yüzden arkadaşlarımızın durumlarına saygılı olmamız, acıma hissi değil de empati yaparak olayı değerlendirmemiz ve duyarlılık sergilememiz son derece önemlidir." dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Çiftçi de engellilere yönelik farkındalık oluşturmak için yüreklerine samimi bir şekilde dokunulması gerektiğini kaydetti.

Programa, Eruh Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Katırcı, AK Parti İlçe Başkanı Cevher Çiftçi, Eruh Ziraat Odası Başkanı Metin Sayın ile çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA