'Engelli Koordinasyon Merkezi'

Kepez Belediyesi, engellilere yönelik yaptıkları çalışmaları kurumsal bir çatı altında toplamak için belediye sağlık merkezi içerisinde "Engelli Koordinasyon Merkezi" kurdu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenledikleri "Engelli Çocuğun Annesi Olmak" adlı etkinlikte engelli bireylere ve ailelerine koordinasyon merkezi kurduklarını ifade etti.

Etkinlikle bir farkın dalık oluşturduklarını belirten Tütüncü, "Hem engelli kardeşlerimize yönelik farkın dalık programlarımızın sayısını artırmak, hem de onların sosyal hayata katılımlarına yönelik yapmış olduğumuz çalışmaları kurumsal bir çatı altında toplamak amacıyla engelliler koordinasyon merkezini resmen kurduk." ifadelerini kullandı.

Kepez Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi'nin müstakil bir binasının olacağını kaydeden Tütüncü, koordinasyon merkezi için belediyenin hemen yanındaki sağlık merkezinin içerisinde uygun bir katı ayarladıklarını kaydetti.

Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy'un başkanlığında engelliler koordinasyon merkezimiz, bundan sonra engelli ailelerin sosyal hayata ihtiyaçlarına yönelik çok özel programlar yapacaklarını ifade eden Tütüncü, merkezin engellilerle nasıl iletişim kurulması gerektiğiyle ilgili farkın dalık oluşturulmasının amaçlandığını söyledi.

Kepez Belediyesi olarak daha önce engelli bireylerin belediye hizmet binasını rahat bir şekilde kullanabilmeleri amacıyla, engelli asansörü ile hissedilebilir zemin tabanlı yol çalışması yaptıklarını hatırlatan Tütüncü, yine asansörlü bir minibüsle, ücretsiz engelli hizmet aracı servisi, engelli öğrencilerin sosyal etkinliklerle buluşturmak amacıyla "Engeliniz Engelimizdir" projesini başlattıklarını kaydetti.

Kaynak: AA