Devrim Erbil'den 'İstanbul'a Bakış'

Ressam Erbil: ''İkili Bakış' adını verdiğim anlayışta, önemli kentleri, önemli tarihsel yapılarıyla bütünleştirecek bir boyutta yeni resimler yapıyorum' 'Sanat tarihi farklı bakışların ortaya konulduğu bir alandır. Ben de hem Türk sanatı hem kendi sanatımda bir yenilik olarak 'İkili Bakış'ı geliştiriyorum'

Ressam Devrim Erbil,13 Aralık'ta açılacak "İstanbul'a Bakış" adlı resim sergisinin tanıtım toplantısını yaptı.

Etiler'deki bir restoranda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Erbil, sanat etkinliklerinin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Erbil, sergide yeni İstanbul resimlerinin olacağını belirterek, "Contemporary Istanbul'da da sergilediğim 'İkili Bakış' adını verdiğim anlayışta, önemli kentleri, önemli tarihsel yapılarıyla bütünleştirecek bir boyutta yeni resimler yapıyorum. Mesela Edirne Selimiye Camisi'ni kent dokusuyla beraber resimliyorum. Camiye hem dışarıdan hem içeriden bakıyorum. İki ayrı bakışı bir resimde birleştiriyorum. O birleştirmelerden yeni estetik değerler buluyorum." ifadelerini kullandı.

Son 2-3 yıldaki üretimlerini sergileyeceğini aktaran Erbil, "Sanat tarihi farklı bakışların ortaya konulduğu bir alandır. Ben de hem Türk sanatı hem kendi sanatımda bir yenilik olarak 'İkili Bakış'ı geliştiriyorum. Bu sergide o 'İkili Bakış'ın daha çok İstanbul olanlarını topladım. Yeni bir işin ortaya çıkması kolay olmuyor. Bu bakışın yeni örneklerini de önümüzdeki yıllarda yapacağım." diye konuştu.

- "Türk resmini çok yakından tanıyorum"

Erbil, 60 yıldır sanatın içinde olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Türk sanat tarihinde çok değerli isimler var. O isimler bir kültürün ayak izleri ve bugüne ulaşan kültürün basamakları.Türk resmini ben gerçekten çok yakından tanıyorum. Benim öğrencilerim profesör oldu ve emekli oldular. Sanat hayatım boyunca güzel şeyler yaşadım. Sanatçı, eğitimci ve müzeci olarak konuşuyorum; sanat, konuşmadan var olmayan bir olgudur. Sanat, konuşuldukça kılcal damarlarımıza kadar girecektir. Bizim damarımıza girdiği gibi, toplumun da damarlarına girsin istiyorum. Ben kendimi buna adadım."

Ressam Devrim Erbil'in "İstanbul'a Bakış" adlı resim sergisi, 13 Aralık'ta F Sanat Galeri'de sanatseverlerle buluşacak. Erbil'in şiirsel bir yorumla hayat verdiği yaklaşık 25 eserinin yer alacağı sergi, 5 Ocak'a kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA