CHP'li Tezcan'dan 'Kılıçdaroğlu'nun Dokunulmazlığı' Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlığının kaldırılması konusunda, "Buyursunlar. Mecliste çoğunlukları var. Hodri meydan" dedi.

CHP'li Tezcan'dan 'Kılıçdaroğlu'nun Dokunulmazlığı' Açıklaması
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Tezcan, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Tezcan, “Rıza Sarraf’la ilgili mal varlığı önlemi doğru ve gecikmiş bir önlemdir. Daha önceden alınmalıydı” ifadelerini kullandı. Hükümete çağrıda bulunan Tezcan, “Gelin Türkiye’de bu dosyayı yeniden açalım ve Türk mahkemelerinde yargılansın. Rıza Sarraf ve şürekası, ortakları, suç ortakları yeniden Türkiye’de yargılansın. Elin mahkemesine muhtaç etmeyin bu milleti, evin mahkemesini çalıştıralım. TBMM bu dosyaları yeniden ele alsın” şeklinde konuştu.



“Hakaretlerle ilgili talimatı verdik, arkadaşlarımız dava açacaklar”

İddialarıyla ilgili dekontları savcılığa verdiklerini hatırlatan Tezcan, şunları kaydetti:

“Hala sahte diyorlar. Sahteyse savcılığa verdik, kendi elimizle götürdük verdik. ’Fotokopi dağıtıldı’ diyorlar. Bir belgenin bir tane aslı olur, geri kalan fotokopi. 20 tane aslı dağıtacak halimiz yoktu. Bununla ilgili her şeyi söylediler ama bir şeyi açıklayamadılar hala. Açıklanmayan bir ticaret var ortada."

Kendilerine hakaret edildiğini ileri süren Tezcan, "Bugüne kadarki hakaretlerde bize hak etmediğimiz halde dava açılmış olmasına rağmen bugüne kadar dava açmamıştık ama artık bu hakaretlerle ilgili talimatı verdik. Bunlarla ilgili adliyede, mahkemede hukukun önünde hesaplaşacağız. Avukat arkadaşlarımız dava açacaklar, gerekli hukuki yollara başvuracaklar" dedi.



“Buyursunlar, Meclis’te çoğunlukları var"

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı’na hakaretten soruşturma başlattığı hatırlatılarak, Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlığıyla ilgili tartışmalara yönelik soru üzerine Tezcan, “Buyursunlar. Mecliste çoğunlukları var. Hodri meydan. Hakaret arıyorlarsa ağızlarından çıkan hakaret. Her yere hakaret ediyorlar. Buyursunlar hodri meydan. Parlamento orada. Biz milleti arkamıza alarak siyaset yapıyoruz. Onlar yargıyla, şununla bununla tehdit ederek korkutacaklarını sanıyorlarsa bu tehditlere pabuç bırakmadık, bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA