Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Sizlerin de desteğiyle bu kadim kentimizi tekrar tarihi kimliğine kavuşturmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.

Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki Açıklaması
Çeşitli açılışlara katılmak ve ziyaretlerde bulunmak üzere Bitlis’e gelen Bakan Özhaseki; vali yardımcıları ve kurum amirleri tarafından karşılandı. Daha sonra valilik şeref defterini imzalayan Özhaseki, Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu’ndan şehir hakkında brifing aldı.

Basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Özhaseki, Anadolu’nun en kadim kentlerinden biri olan Bitlis’te olduklarını belirterek, “En karlı günde, bereketli bir günde geldik. Gelmişken hayra vesile olmak lazım. Dost köyüne bahanesiz gelinmezmiş, bir bahane ile gelmek lazım. 8-10 yıl kadar önce Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı iken yine milletvekillerimizin isteği üzerine buraya gelmiştik. Burada belediye başkanımıza neler yapılabileceği hususunda tecrübelerimizi aktarmaya çalışmıştık. Sonra yol yapımı konusu vardı, bunu üstlendim ve yaptım o zaman. Üzerime düşen görevi yerine getirdim. Bugün kayyum belediyemizin ve valiliğimizin yaptığı sokak sağlıklaştırma çalışmasının açılışını yapacağız. Hem de yıllardır kangren haline gelen dere üzerindeki yapıların ve dere ıslahının nasıl yapılacağı hususunu kendi aramızda istişare edeceğiz. Kolay değil. Çünkü kolay olmaması, daha çok istimlak bedellerinin bulunamamasından kaynaklanıyor. Bütçe kısıtları içinde kamulaştırmaya para ayrılmamasından kaynaklanıyor. Ama her işin formülü var. Formülleri bulacağız, çalışacağız, Bitlis’i, adına yakışır hale getirmek için ne formül varsa devreye sokup uğraşacağız. Batıya gidenler bilirler, bütün şehirler ırmaklar üzerine kurulmuştur. Onlar her türlü istifade ederler sudan. Bizde ise burada ne yazık ki onu kapatmışız. Üstünü örtmüşüz, tapulamışız, birilerine vermişiz. Haddinden fazla yanlış bir uygulama. Şimdi o yanlış uygulamayı çekmeye çalışıyoruz. Bu konuda birtakım formüller var, inşallah onlar da devreye girecek. Belediye başkanı olarak burada görevlendirildim. Bitlis, çok tarihi, kültürel derinliği olan bir şehir. En önemlisi de tarihi misyonu özellikli olan bir ilimiz. Şu anda kentimiz, 600’ün üzerinde tescilli tarihi eseriyle bölgedeki tarihi zenginliği en fazla olan ilimiz. Anadolu’ya ilk giriş kapımız olan Ahlat’ı kendi bünyesinde barındıran bir ilimiz. Böyle bir tarihi kente hizmet etmeyi Allah bize nasip etti. Sizlerin de desteğiyle bu kadim kentimizi tekrar tarihi kimliğine kavuşturmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.

Daha sonra valilik toplantı salonunda belediye başkanları ve kayyumlarla basına kapalı toplantı düzenleyen Bakan Özhaseki, ardından çarşı merkezine inerek sokak iyileştirmesinin açılışını yapacak.
Kaynak: İHA