Çalık, Özel Sporcuların Bowling Şampiyonasına Katıldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık, 'Özel Sporcular Bowling Türkiye Şampiyonası'nda sporcularla bir araya geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunca düzenlenen "Özel Sporcular Bowling Türkiye Şampiyonası"na katıldı.

Çalık, bir alışveriş merkezindeki programda, özel çocukların herkes için büyük imtihanlar olduğunu söyledi.

4 Aralık'taki "Engelleri Aşanlar" programında, "Engellerin sadece kalpte olduğunu ilk annemden babamdan öğrendim" dediğini hatırlatan Çalık, "Çünkü benim de zihinsel engelli bir ağabeyim vardı. Onunla birlikte büyüdüm. Şaban ağabeyimin duasını almak benim için muhteşem bir duyguydu. Okula ve sınava giderken ellerini açar, 'Dua ediyorum, T alacaksın.' derdi. T demek onun dilinde teşekkür, takdir demekti." diye konuştu.

Bugün Türkiye'ye hizmet etme imkanı bulduğunu, annesinin ve babasının dualarını abisiyle beraber aldığını anlatan Çalık, "Sizler de anne babalar olarak bu evlatlarımızla olan imtihanınızda hem bu dünyada hem de ahirette mükafatlandırılacaksınız." dedi.

- "Türkiye'nin önüne engel koymak isteyenlerle mücadele edeceğiz"

Çalık, AK Parti olarak iktidara geldiklerinden itibaren en önemli hedeflerinin engelleri aşmak olduğunu, eğitimin, sağlığın, sporun, istihdamın, ulaşımın önündeki engelleri kaldırdıklarını ifade etti.

Türkiye'nin de önüne engeller koymak isteyenler olduğunu söyleyen Çalık, "Engelleri aşmak için nasıl mücadele ettiysek Türkiye'nin önüne engel koymak isteyenlerle de öyle mücadele edeceğiz, sonuna kadar mücadele edeceğiz. Mecliste milletvekillerimizle, sahada milletimizle Türkiye'nin önündeki engelleri aşmak için mücadele edeceğiz." diye konuştu.

Çalık, özel sporcularla atış yaparak şampiyonayı başlattı.

Etkinliğe, bazı AK Parti milletvekilleri, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, özel sporcular ve aileleri katıldı.

Kaynak: AA