Bozüyük'te Engelliler İçin Etkinlik

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde Engelliler Derneği tarafından, "Engelliler Haftası" nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Kaymakam Hasan Yaman, Metristepe Kültür Merkezi'nde, engelli vatandaşların sosyal ve çalışma hayatında bulunması konusunda farkın dalık oluştuğunu ifade etti.

Kamu kurumlarına, yerel yönetimlere ve sivil toplum örgütlerine görevler düştüğünü ifade eden Yaman, "Engelli vatandaşların anneleri, babaları, kardeşleri ve aileleri çok büyük fedakarlıklarla çocukların bütün projelerde yer almasını sağlıyorlar. Kentte sanayi kuruluşları ve özel sektör gelişmiş halde, engelli istihdam oranlarının yeterli olmadığını görüyorum. Engelli vatandaşımız için toplantılar yaparak, önerilerde bulunacağız.''

Belediye Başkanı Fatih Bakıcı da kamunun yanında özel sektörün de engellilere istihdam konusunda etkin olması gerektiğini belirterek, bir farkın dalık oluşturarak dile getirilen konuların topluma ulaşmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Bozüyük Engelliler Derneği Başkanı İsmail Çelik ise derneğin faaliyetleri hakkında bilgi vererek, engelli olarak hayatında yaşadığı aşamaları anlattı.

Etkinlik, işaret dilinde şarkı okuması ve engellilerden oluşan tiyatro ekibinin, ''Şair evlenmesi'' adlı oyunu sergilemesiyle sona erdi.

Kaynak: AA