Bingöl'de Kentsel Dönüşüm Projesi

Bingöl Belediyesince, Kültür Mahallesi'nde başlatılan 2. Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında hak sahiplerine kira yardımına başlandı.

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, yaptığı açıklamada, 2. Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında tapu devri işlemlerinin tamamlandığını, dosyaları onaylanan hak sahiplerine kira yardımlarının yapılacağını belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca kira yardımları için gönderilen paranın belediyenin hesabına geçtiğini kaydeden Barakazi, "675 hak sahibinden 491'inin tapu devri işlemleri tamamlandı. Bunlardan Çevre ve Çehircilik Bakanlığına dosyası gönderilen 387 hak sahibi için kira yardımları belediyemizin hesabına yatırıldı." dedi.

Eylül ayından geçerli olmak üzere hesaplanan kira yardımlarının işlemlerin ardından hak sahiplerinin hesabına geçirileceğini bildiren Barakazi, tapu devri işlemleri tamamlanan vatandaşların dosyalarının da bakanlığa gönderileceğini kaydetti.

Kentsel Dönüşüm Projesinin yapım aşamasının tamamlanıncaya kadar kira yardımlarının devam edeceğini vurgulayan Barakazi, şöyle devam etti:

"Projemizde bin 108 konut, 120 rezidans, 18 kapalı otopark, 7 açık otopark, sosyal ve ticari alanlar, kültür merkezi, 500 kişilik cami, 800 kişilik ilkokul, meydan, sergi ve fuaye alanları, sportif alanlar ile yeşil alanlar yer alacak. Mevcut halinde cami, ilkokul, sosyal donatı alanları ve yeterince ticari alanı bulunmayan bölgenin dönüştürülmesiyle hem depremin izleri silinecek hem de kentimizin imajı yenilenecek."

Kaynak: AA