Başkan Ertürk, Üniversiteli Gençlerle Buluştu

AYDIN – AK Parti’li Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, Adnan Menderes Üniversitesi Kuyucak Meslek Yüksekokulu öğrencilerine yerel yönetimler ve belediyecilik tecrübelerini paylaştı.

Başkan Ertürk, Üniversiteli Gençlerle Buluştu
Kuyucak MYO müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Bilgenoğlu’nun “En uzun dönem belediye başkanlığı yapmış bir başkan; ondan öğrenecek çok şeyimiz var’ ifadeleriyle Başkan Ertürk’ü kürsüye davet etmesi üzerine sözlerine tecrübelerini paylaşan Başkan Ertürk, “20 Yıl Pamukören Belediyesinde görev yaptım. 2014 Mart seçimlerinde Kuyucak Belediye Başkanlığına seçildim. Görevim boyunca edindiğim temel ilke ‘dürüst ve çalışkan olmak’ oldu. Belediyecilikteki en önemli unsur; paranın yönetimini bilmek ve tasarruf yapabilmektir. Milletimizin kıt kaynaklarını israf etmeden bu kaynakları ‘halka hizmet’ olarak dönüştürebilmektir” diye konuştu.

Başkanlık süresince edindiği tecrübeleri, parayı yönetim şeklini ve çalışmalarında nasıl bir yol izlediğini anlatan Başkan Ertürk, yerel yönetimlerin halka en yakın birim olarak hem çok güzel hem de çok zor bir iş olduğunu sözlerinde vurguladı.

Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Metin Ertürk, öğrencilerden gelen soruları da yanıtladı. Öğrencilerin sorunlarını ve taleplerini dinledi. Alkışlarla biten konuşmanın ardından Kuyucak Belediyesi Kültür ve Sosyal Müdürlüğünün hazırladığı mangal partisiyle üniversite öğrencileri bahçede vakit geçirdikleri Başkan Ertürk’e teşekkürlerini iletti.
Kaynak: İHA