Balıkçı Esnafının Kent Meydanı Kaygısı

Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur, balıkçılar pazarı çevresine yapılacak kent meydanı projesinin değiştirildiğini, konut ve iş yeri ağırlıklı proje geliştirildiğini öne sürdü. Seyhan Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise esnafın mağdur edilmeyeceği vurgulandı.

Balıkçı Esnafının Kent Meydanı Kaygısı
Seyhan Belediyesi’nin balıkçılar pazarı çevresindeki 40 bin metrekarelik kent meydanı projesinin değiştirildiğini öne süren Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur, projenin konut ve iş yeri ağırlıklı olarak değiştirildiğini iddia etti.

Bölgedeki balıkçı esnafına yeni yer gösterilmediğini de ileri süren Yağmur, kamulaştırılması devam eden projeye ilişkin şunları söyledi:

“Sürekli proje değişiyor. Kent meydanı alanında böyle bir konu yok. Sizden aldıkları binaları tek tek üstlerine daire olarak bina kaldırıyor bu adamlar. Bu değişen projeyi kabul etmiyoruz. Yürütmeyi durdurmak için Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı, Cumhuriyet Savcılarımızı göreve davet ediyoruz. Esnaf sahipsiz değildir.”

Seyhan Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise meydanın yapılacağı alanda esnafın mağdur edilmeyeceğini, dükkanı olanlara yeni projede dükkan verileceği kaydedildi. Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

“40 bin metrekare üzerine kurulacak olan kent meydanının 24 bin metrekaresi açık alan olacak. Meydanın içerisinde 600 ve 800 kişilik olmak üzere 2 adet tiyatro salonu olacak. Kültür merkezinin yanı sıra çok amaçlı salon, kız ve erkek öğrenci yurdu bulunacak. Gastronomi müzesinin de kurulacağı meydanda SEYMER’in iş edinme atölyesi de yer alacak. Ayrıca 600 araçlık kapalı otopark inşa edilecek. Bununla birlikte yol üzerinde kalan dükkanlara işletme yapılacak. Öte yandan, Karacaoğlan ile Saydam Caddeleri bağlanacak, 15 metrelik yolla trafik rahatlayacak.”
Kaynak: İHA