Aydın Açıklaması 'Taşeron İşçilere Verdiğimiz Sözü Tuttuk'

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi ile ilgili Hükümetin daha önceki verdiği sözleri yerine getirdiği gibi bunu da yerine getirdiğini kaydetti.

Aydın Açıklaması 'Taşeron İşçilere Verdiğimiz Sözü Tuttuk'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti grup toplantısında yaklaşık 900 bin çalışanı ilgilendiren taşerona kadro müjdesi vermesinin ardından TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, açıklamada bulundu.

Kendi iktidarları döneminde her zaman çalışanların yanında olduklarını ve onların çalışma şartlarını iyileştirme mücadelesi verdiklerini dile getiren Ahmet Aydın, “Yıllardır Türkiye’nin gündeminde olan taşeron işçiler ile ilgili Cumhurbaşkanımız müjdeyi verdi. Bu toplumda büyük bir sevince neden oldu. 2015 yılında yürürlüğe giren yasa ile, taşeron işçilerin kıdem tazminatının idare tarafından ödenmesi, yıllık izin kullanmalarını, ücretlerinin tam ve zamanında ödenmesini, toplu iş sözleşmelerinden faydalanmaları bizim iktidarım zamanında gerçekleşti. Merkezi yönetimde, genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçe kapsamındaki idareler, düzenleyici ve denetleyici kurumlar ile sosyal güvenlik kurumlarında alt işveren işçisi olarak çalışan tüm kardeşlerimizi, sürekli işçi kadrosuna alıyoruz. Bu arkadaşlarımız sözleşmeli, geçici veya belirli süreli değil, sürekli işçi kadrosuna geçiriliyor” dedi.

Aydın, “İşlerin yaş, eğitim, asıl iş, yardımcı iş ayrımı yapılmadan, kamuda çalışan taşeron tüm işçiler kadrolu işçi olacak. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan, belediye ve il özel idarelerde çalışan yaklaşık 900 bin kişi kadrolu olacak. Parti hükümetleri olarak 2002’den en çok da çalışanlarımız, engelli kardeşlerimiz, hanım kardeşlerimiz, gençlerimiz, emeklilerimiz ve yaşlılarımız için yaptık” diye konuştu.

Kaynak: İHA