Artuklu'da 'Mahalle Konakları' Projesi

Görevlendirme yapılan Mardin Artuklu Belediyesince hazırlanan "Mahalle Konakları" projesi, SODES kapsamında kabul edildi.

Ev hanımlarının eğitimine ve istihdamına yönelik hazırlanan proje kapsamında açılacak meslek edindirme kurslarında kadınlara çeşitli mesleki bilgiler verilecek.

Artuklu Belediye Başkanvekili Kaymakam Şakir Öner Öztürk, yaptığı açıklamada, ilk etapta kırsaldaki Ortaköy ve Gökçe mahallelerinde hayata geçirilecek proje bünyesinde okuma yazma eğitimi, çocuk sağlığı, etkili iletişim, girişimcilik gibi eğitimlerin verileceğini belirtti.

İlçenin en büyük sorunlarından birisinin işsizlik olduğuna işaret eden Kaymakam Öztürk, bu problemin ortadan kalkması gerektiğini vurgulayıp işsizlik sorununun çözülmemesi durumunda yapılan hiçbir yatırımın insanlara bir fayda ve mutluluk getirmeyeceğini ileri sürdü.

Öztürk, şöyle konuştu:

"Öğrenmeyi ve üretmeyi seven kadınlarımıza gerekli koşullar sağlandığında birer zanaatkara dönüşüyorlar. Bize düşense yalnızca onlara bu zemini sağlamak oluyor. Gerisini onlar layıkıyla başarıyorlar. Misyonumuz ilçemizin fiziki, ekonomik, kültürel ve sosyal yaşam kalitesini arttırmaktır. Projemiz de bunun yalnızca bir ayağıdır."

Kaynak: AA