Antalya'da, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti Olarak Tanıma Planına Tepki

Antalya’da, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) öncülüğünde, ABD’nin Kudüs’ü, İsrail’in başkenti olarak tanıma planına tepki amacıyla eylem gerçekleştirildi.

Antalya'da, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti Olarak Tanıma Planına Tepki
Kapalıyol havuz başında toplanan dernek üyeleri, İsrail ve ABD aleyhine sloganlar attı. AGD Antalya Şube Başkanı Ahmet Muhammet Pişirici, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacaklarını ve Amerikan Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacaklarını açıklaması iki ülkeyi hiç ummadıkları bir sonuçla karşı karşıya bırakacağını savundu.

"Küdüs kadim bir İslam şehridir"

Elindeki kirli propaganda gücü ile İslam’ı ve Müslümanları terörle özdeşleştirmeye çalışan ABD’nin gerçekte kendisinin tüm dünyadaki terör olaylarının müsebbibi olduğunu ileri süren Pişirici, “İslam coğrafyasında kim kendi halkına rağmen ABD ve İsrail ile iş tutmuşsa sonu hüsran olmuştur. ABD ve İsrail, İslam ülkelerinin yöneticilerinden kendilerine dost edinmezler, sadece kullanırlar ve vakti gelince de çöpe atarlar. Kadim bir İslam şehri olan Kudüs’ü, ilk kıblemiz olan Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak nitelendirmek ABD’nin bu coğrafyadaki tüm varlığının ve ilişkilerinin ciddi bir biçimde sorgulanacağı yeni bir süreci başlatacaktır. Biz bu coğrafyada Amerikan üssü, askeri ve bayrağını görmek istemiyoruz" dedi.



"Sahici yaptırım bekliyoruz"

"Kudüs bizim onurumuzdur, iffetimizdir" diyen Pişirici, "Böyle hadsiz ve hukuksuz bir sürece kimse reel politik söylemiyle izahat getiremeyecektir. Her Müslüman’ın Kudüs’e olan bağlılığının ve sadakatinin, hükümetlerin ABD ve İsrail’le olan ilişkilerinden daha kuvvetli olduğunu herkes görecektir. Şimdi biz İslam ülkelerinden, İslam ülkelerinin hükümetlerinden, içi boş kınamalar ya da lanet okumalar değil, sahici yaptırımlar bekliyoruz. Kudüs, İslam’ındır ve ebediyen Müslümanların kalacaktır" ifadelerine yer verdi.

Açıklamanın ardından bir süre daha slogan atan grup sessizce dağıldı.
Kaynak: İHA