Ankara'da FETÖ evlerine operasyon

Ankara polisi, FETÖ'nün gaybubet evi olarak adlandırılan 65 adrese düzenlediği operasyonda, haklarında yakalama kararı bulunan 87 şüpheliden 47'sini gözaltına aldı.

Ankara'da FETÖ evlerine operasyon
FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Salman Gülen, Ankara'da gözaltına alındı. Operasyon kapsamında ayrıca 8 ilde 83 firmaya ait 99 adrese de baskın yapıldı.

Ankara'da gözaltına alınanların sayısının 57 olduğu gözaltına alınanların arasında da Fethullah Gülen'in yeğeni Salman Gülen'in de yer aldığı öğrenildi.

DEVLETİ 5 TRİLYON ZARARA UĞRATTILAR İDDİASI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından toplam 8 ilde 83 firmaya ait 99 adreste arama ve 90 şüpheliye yönelik yakalamaya yönelik eş zamanlı operasyon yapıldı. Gözaltına alınanlar arasında yeminli Mali müşavirler, serbest Mali müşavirler ve şirket sahiplerinin bulunduğu öğrenilirken şüpheliler tarafından kurulduğu iddia edilen paravan şirketler aracılığıyla naylon fatura düzenleyerek devleti ilk belirlemelere göre yaklaşık 5 trilyon lira zarara uğrattıkları öne sürüldü.

GAYBUBET EVLERİNE OPERASYON


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı anayasal düzene karşı işlenen suçlar Soruşturma bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Ankara Emniyet Müdürlüğü Istihbarat Şube Müdürlüğü ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, istihbari çalışmalar neticesinde harekete geçildi. Örgüt adına faaliyette bulunan şahıslar ile haklarında yakalama kararı bulunan toplam 87 şüpheli şahsın kaldığı ve gaybubet evi olarak adlandırılan 65 adrese baskın düzenlendi.

Söz konusu şahısların gizlenerek faaliyetlerine devam ettikleri ve toplantılar yaptıkları tespit edildi ve sabah saatlerinde eş zamanlı olarak operasyona başlandı.
Kaynak: İHA