Afyonkarahisar'da Kaçak Avcılara Cezai İşlem Uygulandı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Afyonkarahisar Şube Müdürlüğü tarafından 2017 yılında kara avcılığı kontrol ve denetlemelerinde 321 kaçak avcıya 277 bin 481 lira cezai işlem uygulandı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Afyonkarahisar Şube Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, ekolojik ve doğal hayatın korunması, sürdürülebilir şekilde devamı ve bu kaynakların milli ekonomiye kazandırılması kayıtlı ve bilinçli avcılıkla mümkün olduğu belirtildi.

Belgeli ve yasal avlanan avcıların sayısının artırılmasının hedeflendiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Belgeli avcıların aldıkları eğitimle etrafındaki insanlara ve belgesiz avcılara örnek oldukları, avlanırken aynı zamanda doğayı korumak için de gayret sarf ettikleri bilinen bir gerçektir. Afyonkarahisar'da 38 adet Devlet ve Genel Avlağı mevcut olup avlaklarımız av zenginliği ile tüm yurttan avcı çekmektedir. Dolayısıyla Afyonkarahisar'da av koruma görevi ayrıca önemli hale gelmektedir. 2017 yılı içerinde yapılan kontrol ve denetimlerde bin 732 avcı denetlenmiş olup, 321 kaçak avcıya tutanak tanzim edilmiş ve 277 bin 481 lira idari para cezası kesilmiştir. Bu denetimlerde 75 silah, 1 otomobil, 1 pat-pat tabir edilen tarımsal amaçlı araç ve 26 adet avda kullanılması yasak olan eşyaya el konulmuştur."

Kaynak: AA