Adana'da Polisten Kadınlara Yönelik Bilgilendirme Toplantısı

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, Kuran kursunda düzenlenen etkinlikte kadınları dolandırıcılık, 'kapkaç' ve kapıdan satışlar konusunda uyardı.

Adana'da polis ekipleri tarafından kadınların "kapkaç" ve dolandırıcılık olaylarına karşı bilinçlendirilmesine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, Nakkaşlar Camisi Gülseren Hatun Kuran Kursu'nda, kadınlara kapıdan satış yapanlar, hırsızlar ve dolandırıcılara karşı ne yapmaları gerektiğiyle ilgili bilgiler verdi.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünde görevli Yusuf Karaman, kadınlara, kısa süreliğine de olsa evden çıkarken kapılarını kilitlemelerinin önemini anlattı.

Hırsızların kilitli olmayan kapıyı çok daha kolay açtığını belirten Karaman, "Evden çıktığınızda yakın bir yere gitseniz dahi mutlaka ama mutlaka kapınızı kilitleyin. Ayrıca, kapıdan satış yapanlara karşı çok dikkatli olun. Hiçbir belgeyi imzalamayın. Satış yapanlar size bir şey koklatmak istediklerinde de buna izin vermeyin." ifadesini kullandı.

Polis Tuba Atan da sokakta yürürken kadınların "kapkaç" olaylarına karşı dikkatli olması uyarısında bulunarak, kaldırımda yürürken çantalarını yoldan taraftaki kollarına takmamaları gerektiğini aktardı.

Polis memurları kadınların sorularını da yanıtladı.
Kaynak: AA