ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti Olarak Tanıma Planına Tepkiler

Anadolu Gençlik Derneği İzmir Şubesi Başkanı Yılmaz: 'Kadim bir İslam şehri olan, ilk kıblemiz olan Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak nitelendirmek ABD'nin bu coğrafyadaki tüm varlığının ve ilişkilerinin ciddi bir biçimde sorgulanacağı yeni bir süreci başlatacaktır' Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şube Başkanı Öztürk: 'Kudüs için adım atan kendi onurunu, iffetini, izzetini koruyacaktır' TÜGVA Aydın Şubesi Başkan Vekili Şık: 'Bir eşkıya ordusuna karşı dik duruşun İslam aleminin namus meselesidir'.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) şubeleri, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planına tepki gösterdi.

AGD İzmir Şube Başkanı Fatih Yılmaz, ABD ve İsrail'in kanlı ortaklığı ve işgal planlarının devam ettiğini söyledi.

Yılmaz, ABD'nin elindeki kirli propaganda gücü ile İslam'ı ve Müslümanları terörle özdeşleştirmeye çalıştığını söyleyerek, "Kudüs'le ilgili böyle hadsiz ve hukuksuz bir tasarruf ABD'yi de İsrail'i de hiç ummadıkları bir neticeyle karşı karşıya bırakacak." dedi.

Bu plana karşı yaptırım beklediklerini aktaran Yılmaz, "Kadim bir İslam şehri olan Kudüs'ü, ilk kıblemiz olan Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak nitelendirmek ABD'nin bu coğrafyadaki tüm varlığının ve ilişkilerinin ciddi bir biçimde sorgulanacağı yeni bir süreci başlatacaktır. İslam ülkelerinden içi boş kınamalar ya da lanet okumalar değil sahici yaptırımlar bekliyoruz. Yapmamız gereken tüm İslam ülkeleri ve tüm mazlum halklar olarak birlikte hareket etmektir." diye konuştu.

- Denizli

AGD Denizli Şube Başkanı Hamza Öztürk de ABD'nin Afganistan'dan Irak'a, Suriye'den Libya'ya İslam coğrafyasını kana boyayan "seri katil" olduğunu belirtti.

ABD'nin İsrail'i kanatları altına aldığını ifade eden Öztürk, şöyle konuştu:

"İslam ülkelerinden sahici yaptırımlar bekliyoruz. Kudüs'ü başkent olarak tanıyacağını beyan eden Amerika'dır. O zaman yaptırımların da öfke selinin de ilk muhatabı Amerika olmalıdır. Amerika'ya mecbur ya da mahkum değiliz. Yapmamız gereken İslam Birliğini bir an evvel kurmaktır. Kudüs için adım atan kendi onurunu, iffetini, izzetini koruyacaktır."

- Aydın

TÜGVA Aydın Şubesi Başkan Vekili Sefa Şık ise İslam coğrafyasının her geçen gün küresel sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne çevrildiğini belirtti.

Bey Cami önünde toplanan grup adına açıklama yapan Şık, Türkiye'nin, tarihin kendisine yüklediği kutsal misyonunu ifa edeceğini aktardı.

Şık, "Okyanus ötesinden iftira, tiyatro operasyonları ve karalama kampanyalarıyla engellemek istense de din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin tüm mazlumların hakkını savunmaya daha gür sesle devam edecektir. Kendilerini dünyanın efendisi, dünyanın diğer kalanlarını da kölesi olarak gören, kendisinden başkasına yaşam hakkı tanımayan bencil, vahşi ve saldırgan medeniyetin mensuplarını insanlığa davet ediyoruz. Bir eşkıya ordusuna karşı dik duruşun İslam aleminin namus meselesidir." ifadelerini kullandı.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Ertük ile bazı sivil toplum kuruluşu ve sendikalar da açıklamaya destek verdi.
Kaynak: AA