Yıldız Konutları'ndaki İş Yerleri Yaşam Ve Spor Alanı Olacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yıldız Konutları’nda bulunan işyerleri, yaşam ve spor merkezine dönüştürülecek.

Yıldız Konutları'ndaki İş Yerleri Yaşam Ve Spor Alanı Olacak
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Yuvam Akarca Mahallesi’nde yer alan Yıldız Konutları’nda bulunan işyerleri yeni bir projeyle aktif hale getirecek. Bin 250 metrekare kullanım alanına sahip olan işyerleri bir dizi çalışmayla kadınlara hizmet verecek şekilde düzenlenecek. İşyerleri yeni haliyle kadınlar için yaşam ve spor merkezi olarak sosyal bir yapıya kavuşacak.

Yapılacak yaşam ve spor merkezinde 150 metrekare çok amaçlı spor salonu, 50 metrekare 31 adet dolaplı soyunma odası yer alacak. Soyunma odasından direkt ulaşımlı sauna bölümü, duş, vitamin bölümü ve çok amaçlı 43 metrekarelik plates ve dans salonu bulunacak. Proje kapsamında bir de 130 metrekarelik kütüphane ve etüt salonu yapılması planlanıyor.

Öte yandan, yaşam alanında 38, 63, 85 ve 89 metrekare ebatlarında dört ayrı atölye yer alacak. En büyük atölyede müzik ve resim uygulamaları yapılacak. Projede 40 metrekare ölçülerinde 25 kişilik seminer odası ve 50 metrekare sergi bölümü bulunacak. 60 kişilik eğitim salonu, 10 metrekare toplantı odası ile 30 metrekare bekleme bölümü proje içerinde yer alacak.

Ayrıca, proje kapsamında, spor ve yaşam alanında bayanlar aktivitelerini yaparken çocuklarda farklı uğraşlarla vakit geçirecek. Oluşturulacak çocuk oyun kulübünde 26 metrekare oyun atölyesi yer alacak. Yine aynı ebatlarda oyun alanının bulunacağı kulüpte bir de bakım odası yapılacak.
Kaynak: İHA