Yeşilırmak'ta Taşkın Koruma Önlemleri

Çarşamba ilçesinde Yeşilırmak üzerinde taşkın koruma önlemleri alındığı bildirildi.

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süredir Devlet Su İşleri ile Yeşilırmak Islahı Projesi'ni yürüttüklerini söyledi.

Proje kapsamında ırmak kenarında yaklaşık 500 dönümlük bir alanda Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı çalışması başlattıklarını, ırmak yatağında kum ve çakıl alınarak tahrip edilmiş alanlarda set, taşkın ve ıslah çalışmaları yaptıklarını belirten Başkan Dündar, ırmak kıyısındaki bu alanların ıslahı, düzenlenmesi altyapısı, peyzaj, drenaj ve sulama çalışmalarının sürdürüldüğünü belirtti.

Çalışmaların kentin sosyal ve kültürel yaşamına olduğu kadar ekonomik ve turizm alanına da katkı sunacağını belirten Dündar, şöyle konuştu:

"Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı insanımıza ve ziyaretçilere hizmet edecek. Yeşilırmak Islah Projesi 2011 yılından sonra hızlandırılmış oldu. Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu'nun burada başlattığı programla birlikte DSİ 7. Bölge Müdürlüğü ile birlikte bu bölgede Yeşilırmak Islah çalışmalarına hız verildi. Belediye ile DSİ Genel Müdürlüğü arasında yaptığımız protokolle ıslah çalışmaları tamamlanan setteleri oluşturulan bölümlerin yol, peyzaj ve gezi amaçlı bisiklet yolları kullanımıyla ilgili olarak düzenlemelere başladık. Çarşamba şehir merkezinden 7 kilometrelik güzergahı Yeşılırmak'ın menbağına doğru tamamlamış bulunuyoruz."

Samsun - Ordu karayolundan deniz tarafına doğru da ıslah çalışmaları ile taşkın koruma duvarları ve kıyı yollarının çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Dündar, "Devlet Su İşleri ile bu çalışmaları sürdürüyoruz. Çarşambayı sel aldı türküsü Çarşamba'mızın tanınması ve bilinirliğinin sağlanması diğer kültürel ögeler gibi bir parçamız. Herkesçe biliniyor ve söyleniyor. Ama Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve DSİ ile yaptığımız çalışmalarla birlikte Allah'ın izniyle Yeşilırmak'ın su rejimi suyu kontrol altında. İnşallah artık Çarşamba'yı sel almayacak diyebiliriz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA