Sakarya'da Kültür-Sanat

Sakarya'da sanatseverler, aralık ayında 'Aliya', 'Zaptiye' ve 'Korkma' oyunlarını izleme imkanı bulacak.

Sakarya'da "Aliya", "Zaptiye" ve "Korkma" tiyatro oyunları aralık ayında izleyiciyle buluşacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi aralık ayı kültür-sanat etkinlikleri çerçevesinde, söyleşi, panel, sergi, tiyatro ve film gösterimleri düzenlenecek.

Sanatçı Dilek Türkan'ın konuk olacağı "Ses İcracılığında Son Yüzyıl" söyleşisiyle başlayacak etkinlikler, "Aliya", "Zaptiye" ve "Korkma" tiyatro oyunlarıyla devam edecek.

Elçin Gürler'in yazıp Hidayet Erdinç'in yönettiği "Aliya" adlı oyunda Çetin Kaya, Tuna Gürcoşkun, Ali Oğuz Şenol, Özgür Aygün, Özge Sivrikaya, Romina Buldanlıoğlu, Emre Avşar, Emre Özmen, Burak Çevik ve Muhammed Bozoklu gibi oyuncular rol alıyor.

Kanlı Bosna Savaşı'na ve Müslüman katliamına tanıklık eden ilk tiyatro oyunu olma özelliğini taşıyan oyun, Aliya'nın İslami ve entelektüel kimliğini gözler önüne seriyor.

Eser, 11 Aralık'ta Adapazarı Kültür Merkezi'nde (AKM) saat 19.00'da sahnelenecek.

Volkan Dinç'in yazdığı, Serkan Budak'ın yazdığı "Zaptiye" adlı tiyatro oyunu ise aslında ne kadar faydalı olan televizyonun ne hale getirildiği, nasıl yozlaştığı, değerlere nasıl zarar verdiği eğlenceli ve mizahi bir anlatımla seyirciye aktarılıyor.

AKM'de 20 Aralık'ta saat 19.00'da sahnelenecek oyunda, Tekin Temel, Hülya Şen, Deniz Arcak, Suat Güzey, Çetin Karakul, Duygu Baydur ve Can Türkdoğan gibi oyuncular rol alacak.

Tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez'in yazıp oynadığı tek kişilik oyun da milli şair Mehmet Akif Ersoy'un hayatından kesitler ile Çanakkale destanını anlatıyor. Oyun, 26 Aralık'ta saat 19.00'da AKM'de Sakaryalı sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi aralık ayı kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında ayrıca "Cüzdan Dostu Atölye", "Sürgündeki Palto" ve "Nuh'un Kızı" söyleşileri yapılacak.

Kaynak: AA