Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Brüzga, Vali Çakacak'ı Ziyaret Etti

Vali Özdemir Çakacak, Litvanya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Audrius Brüzga’yı makamında kabul etti.

Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Brüzga, Vali Çakacak'ı Ziyaret Etti
Büyükelçi Brüzga’yı ve beraberindeki heyeti Eskişehir’de ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu dile getiren Vali Çakacak, iki ülke arasındaki iyi ilişkilerin daha çok gelişmesini diledi. İki ülke arasındaki sanayi ve ticaret ilişkilerine değinen Vali Çakacak, “Ulusal ve uluslararası alanda faaliyet gösteren ve sektöründe kaliteli üretim düzeyini yakalayan birçok firma Eskişehir sanayisini tüm dünyaya en iyi şekilde tanıtmaktadır. Raylı Sistemler, havacılık ve seramik sektöründe çok başarılı firmalar ülke ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır. Eskişehirli iş adamlarımızla yapacağınız görüşmeler yeni iş alanlarının gelişmesine zemin hazırlayacağı inancındayım. Bu tür ziyaretler iki ülke iş adamlarının işbirliğini daha da arttıracaktır” dedi.

İki ülke devlet büyüklerinin karşılıklı görüşmelerinin var olan ekonomik gelişmelere katkı sunacağını belirten Vali Çakacak, Avrupa Birliği üyeliği konusunda her zaman Türkiye’nin yanında olan Litvanya’ya teşekkür etti. Ekonomik işbirliğinin yoğun olduğu ülkelerin arasındaki iyi ilişkiler sayesinde insanların birbirine olan bağlarının da daha çok geliştiğini kaydeden Vali Çakacak, “Hem raylı sistemler, hem de havacılık alanında büyük gelişmeler gösteren Eskişehir, çok yakında yüksek hızlı tren üretimini de kendi yapacak. Eskişehir, binlerce yıllık bir medeniyete ev sahipliği yapmaktadır. Geçmişten günümüze kadar uzanan kültürel zenginliğe sahip ilimizde, insanlar huzur içesinde hayatlarını sürdürmektedir” diye konuştu.

İki üniversitesi bulunan Eskişehir’deki öğrencilerin huzur ve güven içerisinde eğitim gördüklerini aktaran Vali Çakacak, Eskişehir’in genç ve dinamik bir nüfusa sahip olduğunu, öğrenci değişim projesi ile iki ülke arasındaki gençlerin birbirini daha iyi tanıma fırsatı bulabileceğini söyledi.



Litvanya Türkiye arasındaki ilişkilere değinen Büyükelçi Brüzga da, Eskişehir’in çok güzel bir şehir olduğunu ifade etti.

Türkiye ile ticari ilişkilerinin daha çok gelişmesinden yana olduklarını bildiren Büyükelçi Brüzga, ne gibi çalışmalar yapılabilir diye sık sık toplantılar yaptıklarını dile getirdi. Eskişehir ziyaretinde Litvanya Konsolosluğunun açılışını da yapacaklarını hatırlatan Büyükelçi Brüzga, “Eskişehir’le aramızdaki bağları daha çok güçlendirmek ve yakın ilişkilerde bulunmak için buraya bir konsolosluk açıyoruz. Türkiye ve Litvanya ilişkilerinin daha çok ileriye gitmesi adına Eskişehir bizim için önemli bir şehir. Bu bakımdan Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğine kabulü noktasında, bizim üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

Çok geniş bir Organize Sanayi Bölgesi’ne sahip olan Eskişehir’in eğitime de büyük önem verdiğini ziyaret esnasında açıklayan Büyükelçi Brüzga, iki ülke arasında oluşabilecek akademik işbirliğini önemsediklerine yer verdi. Her alanda kendini geliştiren ve yenileyen bir ülke konumunda olan Litvanya’nın 2018 yılında kuruluşunun 100’ncü yaşını kutlayacağını söyleyen Büyükelçi Brüzga, Eskişehir’de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Ziyaretin ardından Büyükelçi Brüzga, diğer programlarına katılmak üzere valilik binasından ayrıldı.
Kaynak: İHA