Kastamonu'daki Yangın

İki evin kullanılamaz hale geldiği yangında, evlerden birinde yaşayan ve haber alınamayan 5 kişilik aileyi arama çalışmalarına devam ediliyor Yangın enkazında bulunan cesede ilişkin kimlik tespit çalışmaları sürerken, DNA incelemesi için kayıp aile fertlerinin akrabalarından kan örneği alındı.

Kastamonu'da, 2 evin kullanılamaz hale geldiği yangında konutlardan birinde yaşayan ve haber alınamayan 5 kişilik aileyi arama çalışmaları sürüyor.

Bürme köyünde, kış aylarında sadece Fazıl Çataloğlu ile ailesinin yaşadığı Kuzören Mahallesi'nde 29 Kasım'da çıkan yangında Fazıl ve akrabası Ahmet Çataloğlu'na ait evlerin tamamen yanmasının ardından 5 kişilik aileden haber alınamaması üzerine başlatılan arama çalışmaları devam ediyor.

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Kantarcı, yaptığı yazılı açıklamada, yangının 29 Kasım'da sabah saatlerinde meydana geldiğini anımsattı.

Yangın sonrası 2 evin evin tamamen yanarak kullanılamaz hale geldiğini belirten Kantarcı, "Fazıl Çataloğlu ile yanan evde ikamet eden Sebahat, Şengül, Emin ve Serdar Çataloğlu'nun yangın sonrasında tüm aramalara rağmen bulunamadıkları, olayın kamuoyunu yakından ilgilendirmesi nedeniyle insanların doğru bilgilendirilmesi için basın açıklaması yayınlama ihtiyacı duyulmakta." ifadesini kullandı.

Kantarcı, açıklamasında şunları kaydetti:

"Yangında, Fazıl ve Ahmet Çataloğlu'na ait birbirine yakın evler tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Fazıl Çataloğlu ile aynı evde ikamet eden Sebahat, Şengül, Emin ve Serdar Çataloğlu yangın sonrasında tüm aramalara rağmen bulunamadı. Arama çalışmaları devam ediyor. Yangın enkazında yanmış bir ceset bulundu. Cesedin mevcut haliyle kimliğinin teşhisi mümkün bulunmadığından gerçek kimliği ancak yapılacak DNA incelemesiyle mümkün olabilecek. Her ne kadar bir kısım haber kaynaklarında soruşturma kapsamında gözaltına alınan şahıslar bulunduğu bildirilmiş ise de bunlar DNA incelemesi için kayıp şahısların akrabalarından kan örneği alınması amaçlı çağrılan şahıslardır."

Soruşturma kapsamında herhangi bir gözaltı işlemi yapılmadığını vurgulayan Kantarcı, "DNA incelemesi için doku örnekleri alınarak Adli Tıp Kurumuna gönderilmiştir. Cesedin kimliğinin belirlenmesine yönelik çalışmalar sürmektedir. Kayıp kişilerle ilgili arama işlemleri de devam etmekte olup olay çok yönlü olarak soruşturulmakta ve her ayrıntı değerlendirilmektedir." şeklinde bilgi verdi.

Fazıl ve Ahmet Çataloğlu'na ait evlerin tamamen yanmasının ardından Fazıl ile eşi Sebahat, oğlu Emin, gelini Şengül ve torunu Serdar Çataloğlu'ndan haber alınamaması üzerine arama çalışması başlatılmıştı.

Enkazda Fazıl Çataloğlu'nun torunu Serdar Çataloğlu'na ait olduğu tahmin edilen bir cesede ulaşılmıştı. Ceset, otopsi amacıyla Ankara Adli Tıp Kurumuna gönderilmişti.

Çataloğlu'nun traktörü ise evine 10 kilometre mesafedeki Elmayakası mevkisinde ormanlık alanda bulunmuştu.
Kaynak: AA