İzmir'de 'İlham Veren Buluşmalar' Etkinliği

TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü Müdürü Kuzu: 'Yapacağınız bugünkü tercihler ileride sizi siz yapacak'.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Lokman Kuzu, lise öğrencilerinin kariyer planlamasına ilişkin, "Yapacağınız bugünkü tercihler ileride sizi siz yapacak." dedi.

Doç. Dr. Kuzu, İzmir Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen "İlham veren buluşmalar" etkinliğinde, öğrencilere kariyer konusunda tecrübelerini aktardı.

Kuzu, hayatın, insanlara önemli fırsatlar sunduğunu, bu fırsatların iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Liseye yeni başlayan öğrencilerin önünde geleceğine ilişkin neyi seçeceği konusunda fırsat bulunduğunu kaydeden Kuzu, öğrencilere bir alanda derinleşmeleri önerisinde bulundu.

Doç. Dr. Kuzu, insanın sevdiği alanda çalışmalarının önem taşıdığını dile getirerek, severek yapılan işin ağır gelmeyeceğini vurguladı.

Yeni bir şey denemekten korkulmaması gerektiğini vurgulayan Doç. Dr. Kuzu, şöyle konuştu:

"Yapacağınız bugünkü tercihler ileride sizi siz yapacak. Disiplinli gider çalışırsanız hedefinize ulaşırsınız, oyun oynarsanız o sizi belli bir noktadan ileri götüremez. Hayatta başarılı olmak için üniversite bitirmek zorunda değilsiniz ama başarılı olanları yüzde 95'ten fazlası üniversite okumuştur. Sosyal faaliyetleriniz mutlaka olmalı. Sadece ders çalışılmasını istemiyoruz. Sosyal faaliyetlerden geri kalmayın. Mezun olmadan önce İngilizce ve bilgisayar bilginiz mutlaka olmalı. Kendinizi sözlü olarak savunabilmelisiniz. Sertifika programlarına gidin. Lisans üstü akademik eğitimlere devam edin."

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İlker Erarslan da öğrencilerin bilgiye kolay ulaşabilen, donanımlı, gelecek hedefi olarak yetişmesini önemsediklerini ifade ederek, bu etkinlikle çocukların geleceğini planlarken kendilerine en uygun alanı seçebilmelerini amaçladıklarını kaydetti.
Kaynak: AA