İBB Başkanı Uysal, Başkonsoloslarla Bir Araya Geldi

Uysal: 'İstanbul’un kültürel birikimini daha da derinleştirmek, ortak evrensel değerlerle kültürel etkileşimi arttırmak arzusundayız'.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul'un kültürel birikimini daha da derinleştirmek, ortak evrensel değerlerle kültürel etkileşimi arttırmak arzusunda olduklarını söyledi.

Uysal, İstanbul'da görevli başkonsoloslarla Ortaköy'de buluştu. Burada bir konuşma yapan Uysal, İBB'nin yatırım ve hizmetleri ile İstanbul'daki mega projeler hakkında başkonsoloslarla, yabancı misyon temsilcilerine bilgi verdi.

Buluşmanın, kendisinin İBB Başkanlığı görevine gelmesinin ardından ilk olduğunu aktaran Uysal, "Göreve başlamam dolayısıyla sizlerden gelen tebrik mesajları için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İstanbul’da görev yapan sizlerle bundan sonra da yakın bir diyalog içerisinde olacağız." dedi.

İstanbul'un tarihi, kültürel ve ekonomik derinliği çok fazla bir dünya şehri olduğuna dikkati çeken Uysal, "Şehrimizin kapıları her daim herkese açıktır. Barış, huzur ve farklılıklara saygı, bu şehrin kimliği olmuştur. Her milletten, her kültürden insanlara kucak açmıştır. Her duygu, her düşünce ve her inanç bu şehirde uyum içinde yaşar. Diplomasi tarihine baktığımızda da aynı derinliği görürüz. İstanbul asırlar boyu diplomatlar için de önde gelen dünya şehirlerinden biri olmuştur." diye konuştu.

İstanbul'un misyonunun barış ve hoşgörü olduğunun altını çizen Uysal, şunları kaydetti:

"Kültürlerin, asırlar boyu bir arada barış içinde yaşadığı yeni kültürlerle, barış ve esenlik içinde daha da ileriye götürmek arzusundayız. Sizlerle, İstanbul'un kültürel birikimini daha da derinleştirmek, ortak evrensel değerlerimiz çerçevesinde kültürler arası etkileşimi daha da arttırmak arzusundayız. Milletlerarası ilişkilerin barış ve dostlukla uyum içinde yürütülmesinde sizlerin çabaları takdire değerdir. İBB Başkanı olarak, kültürler arası ilişkilerin barış ve dostluk temelinde daha geliştirilmesi gerektiği inancındayım."

Buluşmaya, aralarında Türk Cumhuriyetleri ve Müslüman ülkelerin Başkonsolosları ile ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, Hollanda, Avustralya, Avusturya, Japonya, Çin, Hindistan, Slovakya'nın da yer aldığı 70'e yakın dış temsilci katıldı.

Kaynak: AA