Eşini Öldüren Sanığın Cinayette Kullandığı Bıçak Duruşma Salonunda İncelendi

Çekmeköy’de karısını bıçaklayarak öldüren sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, sanığın olay günü kullandığı iddia edilen bıçak, duruşma salonunda incelenerek 32 santimetre olduğu tespit edildi.

Çekmeköy’de karısı Mavizer Sandık’ı bıçaklayarak öldüren sanık Kıyasettin Sandık’ın “eşi kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi. Anadolu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Kıyasettin Sandık cezaevinden getirilirken, taraf avukatları da salonda hazır bulundu.

Mahkeme başkanı, Adli Tıp Kurumu’ndan sanık Kıyasettin Sandık’ın akıl sağlığına ilişkin gelen raporda sanığın cezai ehliyetini engelleyecek akıl sağlığının bulunmadığını belirtti.



Eşini 32 santimetre bıçakla öldürmüş

Duruşmada olay günü sanık Kıyasettin Sandık’ın eşini öldürmek için kullandığı bıçak adli emanetten getirtilerek incelendi. Bıçağı cetvelle ölçen mahkeme başkanı, bıçağın namlusunun 19 santimetre, kabzasının ise 13 santimetre olduğunu zapta yazdırdı.

Mahkeme başkanının, sanığa bıçağı göstererek, “Cinayeti bu bıçakla mı işledin?” sorması üzerine sanık, “Olayda kullandığım bıçaktır” dedi.

Bunun üzerine Kıyasettin Sandık ve Mavizer Sandık’ın çocukları heyet tarafından gösterilen bıçağın evlerinde kullandıkları bir bıçak olmadığını söyledi.



“’Çocuklarım beni dövdü ve evden attı’ dedi”

Duruşmada sanık Kıyasettin Sandık’ın kuzeni Efraim Bayyutmuş ve Murat Bayyutmuş tanık olarak dinlendi. Efraim Bayyutmuş ifadesinde, “Kıyasettin, geçen sene Kurban Bayramından önce beni arayarak evime gelmek istediğini söyledi.

Bende ‘Taksiye bin, ben seni karşılarım’ dedim. Gece 01.00 gibi bize geldi. Üstü başı yırtılmış, üzeri kan içindeydi geldiğinde. Ne olduğunu sordum, ’Çocuklarım beni dövdü ve evden attı’ dedi” ifadelerini kullandı.

Murat Bayyutmuş ise “Ben maktül ile Kıyasettin arasında bir geçimsizlik olduğunu biliyorum. Kıyasettin’in çocukları tarafından dövüldüğünü görmedim” dedi.

Sanık Kıyasettin Sandık’ın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

İddianameden

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Çekmeköy’de çocuklarıyla birlikte nakliyat işi yapan Kıyasettin Sandık’ın 2013 yılında işi bıraktığı, çocukların kazandığı parayla geçimini sağladığı, eşi Mavizer Sandık’a karşı sürekli şiddet uygulandığı anlatılmıştı.

İddianamede, sanığın bazı kişilere eşini kastederek ’bu kadını öldüreceğim’ şeklinde söylemlerde bulunduğu belirtilerek, 30 Eylül 2016 günü eşini vücudunun faklı yerlerinden 6 kez bıçakladığı ve Mavizer Sandık’ın hayatını kaybettiği anlatılmıştı. Sanık Kıyasettin Sandık’ın "eşi kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istenmişti.
Kaynak: İHA