Erciyes Kayak Merkezi, İstanbul'da Tanıtıldı

Kayseri Valisi Kamçı: 'Erciyes, kış turizmi ve kayak denilince ilk akla gelen yerlerden biri haline gelmiştir. Kış sporlarına uluslararası ev sahipliği yapabilecek nitelikteyiz' Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik: 'Erciyes'te yaklaşık 34 tane 2 bin 200 ile 3 bin 400 metre arası farklı pistimiz hizmet veriyor. 30 binden fazla kayakçı kayak yapma imkanına sahip. Fiyatlar Avrupa'ya göre çok uygun'

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Erciyes'in, kış turizmi ve kayak için ilk akla gelen yerlerden biri olduğunu belirterek, "Kış sporlarına uluslararası ev sahipliği yapabilecek nitelikteyiz." dedi.

Kamçı, Sultanahmet'te bir otelde düzenlenen "Erciyes Kayak Merkezi ve Kayseri Turizm Potansiyeli" konulu toplantıda, kentin yüzyıllarca birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını söyledi.

Kayseri'nin "Orta Anadolu'nun incisi" olduğunu ifade eden Kamçı, "Kayseri, Anadolu'nun en köklü yerlerinden biri. Bunun yanı sıra bir sanayi kenti. Kayseri'de 6 bin yıllık 23 bin tablet, UNESCO'ya kaydedilmiştir. Birçok medeniyetin bıraktığı eserlerle dolu bir şehirdir" ifadelerini kullandı.

Erciyes'in kış turizmi açısından önemine vurgu yapan Kamçı, "Erciyes, kış turizmi ve kayak denilince ilk akla gelen yerlerden biri haline gelmiştir. Kış sporlarına uluslararası ev sahipliği yapabilecek nitelikteyiz." diye konuştu.

Toplantıda konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de kentin 6 bin yıllık geçmişe sahip olduğunu anlatarak, "Evliya Çelebi, Kayseri için 'seher vakti kalkan kimse Kayseri'nin havasını koklayınca cennet rüzgarını koklamış gibi olur' der. Erciyes başlı başına kış turizminin kalbinin attığı bir yer. Avrupa'daki gibi gerçek bir kış sporları merkezi. 120 kilometreyi bulan pistlerimiz var" değerlendirmesini yaptı.

Çelik, kış turizmi için vatandaşları Erciyes'e davet ederek, "Erciyes Kayak Merkezi'nde yaklaşık 2 bin 200 ile 3 bin 400 metre arası 34 adet farklı pistimiz hizmet veriyor. 30 binden fazla kayakçı kayak yapma imkanına sahip. Fiyatlar Avrupa'ya göre çok uygun. Ulaşımı en rahat olan kayak merkezidir." dedi.

Erciyes AŞ Genel Müdürü Murat Cahit Cıngı da kayak pistlerinin çok iyi tasarlandığını anlatarak, "Herkes bu bölgede canı sıkılmadan keyifli bir zaman geçirebilir. Özellikle güvenlik, kayak merkezleri için çok önemli. İnsanlar spor faaliyeti yürütürken biz sürekli olarak ilk yardım ve arama kurtarma eğitimi alan arkadaşlarımızla bölgede güvenliği sağlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Cıngı, Erciyes'te sezonun 30 Kasım'da açıldığını hatırlatarak, yerli ve yabancı turistleri kente beklediklerini söyledi.
Kaynak: AA