Engelliler Doyasıya Eğlendi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engeliler Günü etkinlikleri kapsamında engelli vatandaşlar ve aileleri onuruna düzenlenen programda engelli vatandaşlar halay eşliğinde gönüllerince keyifli zaman geçirdi.

Engelliler Doyasıya Eğlendi
Engelli vatandaşlar ve aileleri onuruna düzenlenen programa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar, Eyyubiye ilçe Kaymakamı Adem Ünal, Eyyubiye Belediye Başkan Yardımcısı Halil Kızılelma, dernek başkanları, engelliler ve engellilerin aileleri katıldı.

Programda, sosyal devlet gereği devletin evde bakım olmak üzere birçok ihtiyacı karşılamak için halkına hizmet ettiğini anımsatan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar, "Bizde yerelde Büyükşehir Belediyesi olarak farkındalık oluşturmak anlamında engelli kardeşlerimizin ihtiyacını karşılamak üzere 10 metrekare kapalı alanda engelli koordinasyon merkezini açtık. 8 branşta tüm kardeşlerimize hizmet vermekteyiz" diyerek

Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman engelli vatandaşın yanında yer aldıklarını sözlerine ekledi. Geceye katılan dernekler adına konuşan Şanlıurfa Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Bedih Satoğlu ise engellilerin her türlü ihtiyacını gidermek için Türkiye’de adeta devrim niteliğinde iyileştirmeler gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Satoğlu, "Mesleğini bırakarak kentte hizmet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’ye farkındalık oluşturmak için gösterdiği gayretten dolayı teşekkür ederim” dedi.

Kadınlardan oluşan ekibin işaret diliyle "Bir başkadır benim memleketim" türküsünü okuduktan sonra engeli vatandaşlar ile aileleri, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sıra Gecesi ekibinin bir birinden güzel şarkıları eşliğinde yemek yedi, gönüllerince eğlendi.
Kaynak: İHA