Çekmeköy'de Kadının Eşi Tarafından Öldürülmesi Davası

Eşini 6 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü iddia iddiasıyla yargılanan Kıyasettin Sandık, duruşma salonunda mahkeme heyetince incelenen bıçağı eşini öldürmek için kullandığını söyledi.

Çekmeköy'de, eşini 6 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen Kıyasettin Sandık'ın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Kıyasettin Sandık ile tarafların avukatları katıldı.

Mahkeme Heyeti Başkanı Haluk Azkın, sanık Sandık'ın akıl sağlığının tespiti için Adli Tıp Kurumu'ndan istenen raporun mahkemeye ulaştığını belirterek, raporda sanığın akıl sağlığının cezai ehliyetini etkilemeyeceği yönünde görüş bildirildiğini tutanağa geçirdi.

Söz verilen sanık Sandık, tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, daha sonra olayda sanık Sandık tarafından kullanıldığı iddia edilen bıçağı adli emanetten getirterek, inceledi. Mahkeme Heyeti Başkanı Azkın, cetvelle uzunluğunu ölçtüğü bıçağın 19, kabzasının da 13 santimetre olduğunu tutanağa yazdırdı.

Azkın, Sandık'a cinayetin bu bıçakla işlenip işlenmediğini sordu. Sandık ise mahkeme heyetince kendisine gösterilen bıçağı olayda kullandığını kabul etti.

Öte yandan, çiftin çocukları, Kübra, Ramazan ve Naim Sandık ise heyet tarafından gösterilen bıçağın evlerinde kullandıkları bir bıçak olmadığını söyledi.

Duruşmada tanık olarak dinlenilen Efraim Bayyutmuş, geçen sene Kurban Bayramı'ndan 20 gün önce Sandık'ın kendisini arayarak evine gelmek istediğini belirterek, "Ben de 'taksiye bin, seni karşılarım' dedim. Gece 01.00-01.30 arası bize geldi. Üstü başı yırtılmış, üzeri kan içindeydi. Ne olduğunu sorunca 'Çocuklarım beni dövdü ve evden attı' dedi. Birkaç gün sonra kardeşim Murat'la beraber Kıyasettin'i evine götürdük. Evde eşiyle tartışmaya başladı. Anlaşamayacaklarını anlayınca Murat'la beraber Kıyasettin'i bırakıp gittik." diye konuştu.

Sandık ile eşi arasında geçimsizlik olduğunu söyleyen tanık Murat Bayyutmuş ise "Ben Kıyasettin'in çocukları tarafından dövüldüğünü görmedim. Ağabeyime geldiği zaman, kendisinden duydum." dedi.

Müşteki avukatı Şükrü Keçeli de sanığın eylemini tasarlayarak gerçekleştirdiğini, bu nedenle duruma uygun ceza verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık Sandık'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Çekmeköy Cumhuriyet Mahallesi'nde eşi ve çocuklarıyla oturan Kıyasettin Sandık'ın, eşi Mavizer Sandık'ı 30 Eylül 2016'da evlerinde yaşadıkları tartışma sonucu 6 yerinden bıçakladığı belirtiliyor.

Mavizer Sandık'ın olayın ardından hastaneye kaldırılırken yolda yaşamını yitirdiği aktarılan iddianamede, şüpheli Kıyasettin Sandık'ın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması isteniyor.
Kaynak: AA