Çanakkale'de Besicilere Büyükbaş Hayvan Dağıtıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında gerçekleştirilen Genç Çiftçi Projesinden hibe almaya hak kazanan 5 besiciye, 30 büyükbaş hayvan dağıtıldı.

Törene, Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Ziraat Odası Başkanı İsmail Sevim, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Latif Candan katıldı.

Kaymakam Şahin, törende yaptığı konuşmada, ülke genelinde uygulanan projenin genç çiftçilere yönelik çok önemli bir çalışma olduğunu söyledi.

Bu projenin Lapseki'de 450 bin liralık bir bölümünü oluşturduğunu ifade eden Şahin, "5 genç çiftçimiz kendi köylerinde yaşayacaklar burada çalışıp burada üretecekler. Burada yuvalarını kuracaklar inşallah. Bu hayvanların onlara hayırlar getirmesi ve bol kazanç sağlamasını temenni ediyoruz, hayırlı olsun." dedi.

Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ise hükümetin geçtiğimiz yıl başlattığı genç çiftçiler projesinde, geçen yıl Lapseki'de 600 bin liralık bütçeyle 20 vatandaşa destek yapıldığını bu yıl ise 15 çiftçiye 450 bin liralık destek yapıldığını belirtti.

Konuşmaların ardından çiftçilere büyükbaş hayvanları teslim edildi.

Kaynak: AA