Belediyeden Engelli Öğrencilere Doğum Günü Sürprizi

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, engelli öğrencilerin evlerinde doğum günlerini kutladı.

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, engelli öğrencilerin evlerinde düzenlediği etkinlikle doğum gününü kutluyor.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, özel eğitim alan öğrencilerin doğum gününü evlerinde kutluyor. Ekipler, öğrencinin evine giderek, odalarını süslüyor. Öğrencinin resminin bulunduğu pasta kesilerek, doğum günü kutlanıyor. Önceden davet edilen misafirlere ikramlarda bulunuyor.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vali Mustafa Yaman, belediye olarak engelli öğrencileri en mutlu günlerinde yalnız bırakmadıklarını söyledi.

Engellilerin kendilerini yalnız hissetmemeleri için projeler hayata geçirdiklerini aktaran Yaman, "Engelli kardeşlerimizin ve özel eğitim alan öğrencilerimizin dinlerin ve dillerin bir arada yaşadığı hoşgörü şehrinde kendilerini yalnız hissetmemeleri için projelerimizi hayata geçirdik. Düzenli olarak bu kardeşlerimizin ev temizliği, özel bakımlarını, hastaneye nakillerini, ibadethanelere gitmeleri ve engelli araçlarının hediye edilmesi gibi çalışmalarımızı yürütüyoruz." dedi.

Yaman, 50 engelliyi belediyede istihdam ettiklerini, kültürel ve sosyal etkinliklerle hayata daha çok katılmalarını sağladıklarını aktararak, özel eğitim alan öğrencilerin doğum günlerini kutladıklarını aktardı.

"Ekiplerimiz, aileye hiçbir masraf yaptırmadan evi süslüyor, öğrencimize özel yaptırdıkları pasta ve ikramlarla doğum gününü kutluyor. Belediye olarak öğrencimize gönderdiğimiz hediyeyi de kendisine veriyorlar. Bu öğrencilerimizin mutluluğu bizim mutluluğumuzdur." ifadelerini kullanan Yaman, her zaman engelli ve özel eğitim alan öğrencilerle iç içe olduklarını dile getirdi.

Doğum günü kutlaması yapılan öğrencilerden Rengin Ezgi ise çok mutlu olduğunu aktardı.

Anne Katibe Ezgi de daha önce böyle bir çalışmanın olmadığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Kutlamanın kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Ezgi, "Çok duygulandım. İnşallah bu tür çalışmalar devam eder. Engelli kızımın böyle bir günde hatırlanması bizleri mutlu etti." diye konuştu.

Kaynak: AA